Alle kristne må svare

Af Svend Aage Nielsen, forfatter, fhv. sognepræst,
Lars Murersvej 8, Vedersø Klit
6990 Ulfborg

Den 18. maj skrev Kristeligt Dagblad’ i sin leder: ”Det er vigtigt at få at vide, hvad et parti, som bærer ordet ”kristen” i sit navn, mener.” Så må det også være vigtigt at få at vide, hvad en avis, der bærer ordet ”Kristeligt” i sit navn, mener.”

Mener Kristeligt Dagblad, at frit fosterdrab er frit? Frit for fosteret? Frit for kvinden, om der øves vold mod hendes frihed af den med medansvar for hendes graviditet? Kristeligt Dagblad må også svare på sit syn på FNs børnekonvention om ”hvert barns ret til en far og mor”? Jeg har i årtier spurgt, hvorfor Kristeligt Dagblad tier og samtykker i usandfærdige betegnelser i Folkekirken, der ikke respekterer, at Forsagelsen ikke er en del af Den apostolske Trosbekendelse? Ligesom man kalder Den udvidede nikænske Trosbekendelse for: Den nikænske Trosbekendelse. Tilmed gør man det – uden at Dansk Lov har lovgrundlag for udvidelsen af netop: Den nikænske Trosbekendelse. Alle må give os klar besked på, om de mener, at folkekirken kan blive ved med falske betegnelser og med ulovlige tekster om troen? Det er ikke kristeligt at tie og samtykke i usande og ulovlige tekster.