Troen kort fortalt

’Troen’ er en åndelig perle, som kort og enkelt fortæller om tro. Ikke som noget, der nødvendigvis sker øjeblikkeligt og for altid, men mere som ”at kærligheden har indtaget mit hjerte”, og at naturen og skabelsen selv peger på Gud åbenbaret af Jesus som kærligheden.

Tonen slås an i indledningen: ”Tro er at vide sig elsket og at lade sig rense igen og igen”. I stedet for at spørge om Gud eksisterer, ”så lad os begynde at elske ham, så han kommer os nær og bliver uadskillelig fra vores sindsro.”

Den franske katolske præst og vejleder Guy Gilbert øser af egne erfaringer fra sit mangeårige virke for nødstedte unge. Men han går ikke udenom tvivl. For selv de mest kendte kristne har oplevet det – uden at miste tilliden til Gud, selv om de har oplevet sig i mørke og lidelse.

Gilbert skriver om, hvordan man bevarer troen, og at ingen åndelig læsning har samme kraft som Guds ord i Bibelen. Og når man vil vende sig til Herren, så kan intet måle sig med evangelierne.

Hjertets bøn

Gilbert forklarer om bønnens kraft, at en god start er at være stille og bruge tid på bøn, som udgår fra hjertet. Også når man oplever sig i mørke og i svære situationer, hvor lysten måske mangler. Netop da er bønnen vigtig. Evangelierne viser Guds nåde og kraften i bøn, for Jesus taler om, at bønnen kan flytte bjerge. Og Gud svarer altid – måske ikke med det forventede og håbede svar. Gilbert skriver, at det er vigtigt at bede med et ydmygt hjerte, bevidst om, at vi mennesker i os selv er utilstrækkelige – det er bønnens brændstof.

Mirakler

Har vi brug for mirakler for at tro? spørger Gilbert og skriver om mysteriet i miraklernes væsen. Mirakler er Guds velgerninger, som vi forundres over. Men vigtigst er at gøre Guds vilje.

Et af Guds mirakler er korset, som frelser, og derfor er det vigtigt at forkynde om den korsfæstede Messias og således bane vej for Helligånden.

Hvordan dele sin tro?

Gilbert formaner, at det er vigtigt at tale om troen, men måden er også vigtig! Kærligheden skal være i centrum – ellers er talen ikke meget værd – og få kan modstå kærligheden. Væk med menneskefrygt og blufærdighed, skriver Gilbert.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det sidste kapitel er om ”Kristus, min tros lys”. En bog præget af indsigt og inspiration til tro, bøn og det kristne liv.

Guy Gilbert: Troen – at finde den, udleve den og bevare den
100 sider. 99 kr. (131,50 kr. inkl. lev.) Mediacellen