Netavis får ny redaktør

”Støtter individet. Styrker fællesskabet” er nyt motto for Sameksistens.

Svend Løbner er den nye ansvarshavende redaktør af netavisen Sameksistens.

Der er brug for både at støtte individet og styrke fællesskabet i dagens Danmark.

Det mener journalist Svend Løbner, som har overtaget Netavisen Sameksistens fra journalist Bent Dahl Jensen. Sammen med en redaktion og en række skribenter vil Svend Løbner drive avisen på frivillig basis. Avisens motto ”Støtter individet. Styrker fællesskabet” viser sig i et bredt udvalg af nyheder, reportager, portrætter og debatindlæg.

Netavisen, der ikke er partipolitisk, står ved de værdier, der udtrykkes i menneskerettighederne, hedder det på hjemmesiden.

3000 jødiske flygtninge

På netavisen kan man blandt andet læse en artikel om jødisk flygtningehistorie i anledning af 50-året for Danmarks modtagelse af 3.000 jødiske flygtninge i 1969.

50-året markeres med oplæg, dialog, debat, musik og billeder i Kedelhallen på Frederiksberg søndag den 27. oktober. Dansk Flygtningehjælp, Det Jødiske Samfund, Humanity in Action og Selskabet for Dansk Jødisk Historie står bag arrangementet. Her medvirker de to fhv. generalsekretærer i Dansk Flygtningehjælp Arne Piel Christensen og Andreas Kamm. Også historiker Rikke Smedegaard, journalist Anders Jerichow, pianist Olga Magieres og violinist Wladyslaw Marchwinski medvirker.

Kortfilm om minoritet

På netavisen kan man desuden se, at Mino Danmark (en forening for minoritetsunge) lancerer kortfilmen ”En del af Danmark”. Den skal give unge minoritetsdanskere en stemme i anledning af ’gæstearbejdernes’ 50-årige historie.

Filmen ”En del af Danmark” handler om at være anderledes og føle sig forkert. Vi følger en pige, som har en madpakke med i skole, som de andre elever griner ad, fordi den ikke består af rugbrød og leverpostej. Filmen slutter med, at lærerinden spørger klassen: ”Er der nogen, der føler sig anderledes?”

Man ser et udsnit af klassen, hvor børnene ser sig om og lidt tilbageholdende alligevel rækker hånden i vejret. Og seeren efterlades med indtrykket: ”Nå ja, vi er jo alle sammen anderledes!”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Redaktionen

Sameksistens’ medarbejdere er foruden Svend Løbner også Malene Fenger-Grøndahl, journalist og forfatter, Line Højland, antroprolog, Zainab Nasrati, medicinstuderende, Michala Linn, pianist, Marianne Olsen, lektor og debattør, Julie Jeeg, jurastuderende, Samuel André, teolog og musikproducer og Peter Götz, som er præst.

Derudover medvirker en række skribenter ad hoc.