Sponsorløb gav igen over 400.000 kr. til studerende

Emil, Silas og Niels deltog i MFs sponsorløb den 26. august.

Menighedsfakultetet i Aarhus afholdt den 26. august for tiende år i træk et sponsorløb. I år indsamlede man 425.000 kr. til fordel for MFs bachelorstuderende, der må klare sig uden SU.

40 studerende, undervisere, øvrige ansatte, et par bestyrelsesmedlemmer samt øvrige sympatisører trak i de blå MF-T-shirts for i en hel klokketime at løbe eller cykle flest mulige omgange på fortove og cykelstier lige uden for Menighedsfakultetet.

Menighedsfakultetet oprettede i 2005 en selvstændig bacheloruddannelse i teologi i forventning om, at de studerende kunne få SU. Men da loven ikke tager højde for private uddannelsesinstitutioner på akademisk niveau, bliver de studerende ladt i stikken økonomisk.

Som en kompensation tilbyder MF de studerende lån og stipendier på ca. 2500 kr. om måneden, hvilket koster fakultetet 1–1,5 mio. kr. årligt. Disse penge skal samles særskilt ind, og her spiller sponsorløbet en vigtig rolle, fortæller landssekretær Nils Andersen, der var løbsansvarlig.

Han tilføjer, at godt 750 sponsorer har bidraget med over 500 kr. i snit. Det vidner dels om solidaritet med MFs studerende, dels om opbakning til en teologiuddannelse, der er målrettet en præstetjeneste på kirkens eget trosgrundlag.

Efter løbet vankede der pølser, brød, sodavand og is ved husinspektørens grill, der sendte røgelse ud over de trætte deltagere, slutter landssekretæren.