Gospel jubilæum på Koldinghus

South City Gospel fejrer 10-års jubilæum med musikvideo og koncert på Koldinghus.

Første øveaften for det nye gospelkor foregik på en halv-grå septemberaften i 2009. Her mødte omkring 60 håbefulde kommende gospelsangere op i Kirke-i-byen, Kolding.

South City Gospel Choir og folk fra nær og fjern var mødt op for at prøve kræfter med de soulfulde rytmer og de swingende gospeltoner.

Nu 10 år efter mødes mere end 50 sangere stadig hver mandag til livsbekræftende gospel og godt fællesskab i kirkesalen på Lykkegårdsvej.

Steffen Bay har stået i spidsen for koret i alle årene. Han er uddannet på Det kgl. danske Musikkonservatorium i København.

Det skal fejres
– Vi har da heller ikke tænkt os, at fejringen af de 10 år skal gå stille af, fortæller korleder Steffen Bay, som er uddannet på Musikkonservatoriet i København.

”Derfor inviterer vi selvfølgelig også til jubilæumskoncert første søndag i oktober, og vi har i denne uge netop udgivet en jubilæums-musikvideo ”You Are Faithful”, som vi fik lov at filme i de smukke omgivelser på Koldinghus!”

Rejser og velgørenhed
Koret har mange gode og spændende oplevelser at se tilbage på: en turné i London, koncert på Plænen i Tivoli og i 2014 udgivelsen af live-CD’en ”All Blessings” sammen med to andre gospelkor.

I forbindelse med Syrien-krigen afholdt koret en koncert til fordel for de mange syriske flygtninge og Mission Østs arbejde i Syriens nærområder.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Koret har også i Kolding Gospelfellowships regi sunget med Stig Rossen og Laura Kjærgaard ved en større anlagt støttekoncert på Kolding Teater.

Sang i rumænske fængsler
– Den tur, der nok har gjort allermest indtryk på os alle sammen, var turen til Rumænien i foråret i år, fortsætter Steffen Bay. I Kr. Himmelfartsferien sang vi i rumænske fængsler og mødte de indsatte i fængslerne i Cluj og Aiud.

Vi blev alle dybt berørte og oplevede, at vores gospelsange om håb, fred og Guds kærlighed og omsorg for det enkelte mennesker uanset baggrund fik en helt særlig betydning i mødet med de mange indsatte, som langsomt lukkede os ind i deres brogede verden. Oplevelsen af at kunne tænde et lille lys i de stærkt bevogtede fængsler, vil vi aldrig glemme!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jubilæumskoncerten
South City Gospel Choir kan opleves ved jubilæumskoncerten søndag d. 6. oktober kl. 15.00 på Lykkegårdsvej 100 i Kolding.

Billetter sælges ved døren eller på Billetto.dk.