Kristen NGO: ’Undgå Brexit-polarisering’

– Storbritannien har brug for kristne brobyggere, som dels bøjer knæ for at bede om en løsning på Brexit-problemerne og dels lærer modstanderne og deres holdning at kende, mener en kristen NGO.

En kristen organisation i Storbritannien frygter øget splittelse i landet og opfordrer derfor kristne til at bede og tale med meningsmodstandere i Brexit-debatten på en god måde.

Organisationen Christian in Politics opfordrer kirken og kristne til at bede og være aktive fredsstiftere i mødet med de dybe splittelser, mens Storbritannien kæmper med Brexit-problematikken, skriver Christian Today.

Orden ud af kaos

Christian in Politics har produceret en ny animationsfilm ved navn ”Order from Chaos”. Den kan downloades til brug i kirker og ved kristne arrangementer.
Filmen skal fungere som en parti-neutral ressource for kirkeledere og indeholder derfor oplæg til både diskussion og bøn.

Baggrunden er en erkendelse af, at Storbritannien står i fare for at bevæge sig mod en permanent splittelse i lighed med USA, hvor samfundet stort set er delt mellem republikanere og demokrater, konservative og liberale.

Lær noget nyt

Daglig leder i Christian in Politics, Andy Flannagan, siger, at i denne type scenarier vil separate ”stammer” uundgåeligt læse forskellige aviser og se på forskellige TV-kanaler, mens deres egne syn bare forstærkes af sociale mediers algoritmer.

Filmen opfordrer kristne til at afvise dette og i stedet engagere sig i bøn og erkendelse af, at man kan lære noget af at møde andre synspunkter og perspektiver.

– At gå ned på vore knæ vil ikke bare ændre Brexit-situationen, det vil ændre os. Og det kan måske give os en chance for at blive de fredsskabere og brobyggere, som vort landet har så desperat brug for, siger Flannagan til Christian Today.

Bygge relationer

Filmen opfordrer også de kristne til at ”være uenige på en god måde” og sætte riget foran stammen ved bevidst at bygge relationer til dem, som har andre meninger.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg kommer fra Nord-Irland, så jeg er alt for smerteligt klar over, hvad der sker, når stammer eksisterer hver for sig i det samme land. I Storbritannien er der netop nu en reel fare for, at en kulturel splittelse bliver en kulturel kløft, som vi må kæmpe med at komme tilbage fra, siger Flannagan.