Ordet er frit

Af Henri Nissen
Ansvarshavende redaktør

I denne uge kan du igen finde Iben Thranholm som klummeskribent. Det kræver måske en forklaring.

Ved folketingsvalget stillede Iben Thranholm op for det kontroversielle parti Stram Kurs. Hun håbede, at hun på den måde kunne bringe en kristen ånd i det islam-kritiske parti. Dette måtte hun dog opgive – og da partiets leder også blev dømt for rascisme, meldte hun sig straks ud igen.

I den højspændte valgsituation ønskede vi ikke, at Udfordringen skulle forbindes med Stram Kurs. Vi følte os derfor nødsaget til at stoppe Ibens ugentlige klummer i Udfordringen.

Nu er valget forlængst forbi. Iben Thranholm har offentligt udtrykt, at det var en fejltagelse med Stram Kurs. Og vi véd jo, at hun stadig er en god iagttager, som mange læsere sætter stor pris på.

Derfor har vi besluttet at invitere Iben Thranholm til igen at skrive klummer i Udfordringen. Hun bliver imidlertid ikke ene om at skrive klummer.

Som man kunne se på bagsiden i sidste uge, er Gert Bjørsted fra Betania Kirkecenter i Brande nu også med på klummeholdet.

Gert var frikirkepræst i Randers og ledte ungdomskirkeprojektet Skywalk, der bl.a. blev kendt for tre lovsangs-cd-udgivelser. Senere var han teamleder på efterskolen Alterna med rejser til Sydamerika, og han har startet ungdomskirkeprojektet Grow i Vestermarkskirken i Grindsted.

I nogle måneder har Pernille Liland, Næstved også bidraget med profetiske klummer. Pernille var med til at plante ImpactChurch i 1997. Hun er uddannet lærer og har en 3 års Advanced Diploma of Ministry fra Hillsong College, Australien. Hun er forfatter til bøgerne “Gennembrud for lederskab” og ”Kraft, kærlighed & sund fornuft”. Hun har oprettet og er nu leder af Nordic Prophetic Network.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vi glæder os også til at bringe klummer af Jørn Hyldgaard, som er en af de mest inspirerende – og morsomme – forkyndere.
Han plantede i 1992 en frikirke med stor vækst i det midtjyske. Men i 2004 oplevede han en depression så dyb, at han ikke selv troede, der var nogen vej ud. Efter 6 år i mørket gav Gud ham en ny start. Han er i dag ansat i Åbenkirke i Herning og rejser som forkynder og foredragsholder i Danmark og udlandet.

Blandt vores yngre klummeskrivere er Henrik Engedal, som også tager sig af Udfordringens hjemmesider og facebook. Han er både uddannet lærer og grafiker, spiller fodbold på FC Udfordringen og giver en dag om ugen som frivillig i København Vineyard.

For nylig har vi også knyttet Michael Bobjerg Christensen til Udfordringen som deltids medarbejder. I den øvrige tid er Michael ansat i Apostolsk Kirkes børne- og ungdomsarbejde og kirkens mission i udlandet. Han har tidligere været pastor i frikirker i Aarup og Middelfart på Fyn. Michael har allerede skrevet et par klummer, og vi ser frem til flere fra hans udkigspost.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Forskel: Måske skulle vi lige præcisere, at der er forskel på en leder – som udtrykker bladets holdning – og en klumme, der ligesom kronikker og læserbreve udtrykker klummeskriverens egen udmærkede mening.

Vi vil gerne invitere kristne ledere – og læsere – til at skrive klummer og kronikker i Udfordringen.

Lad os sammen bruge Udfordringen til at inspirere hinanden til det liv og den kamp, vi står i.
Det har vi brug for.