Indien kæmper imod kristen mission

Indien prøver at begrænse kristen mission med ny lovgivning.

– Vi er bekymrede over udviklingen i Indien og for vore indiske samarbejdspartnere, siger den internationale leder i Normisjon.

Myndighederne i Indien kræver nu, at alle ansatte i udenlandsk finansierede NGO’er skal underskrive erklæringer om, at de ikke vil deltage i religiøs konvertering.

Indiens indenrigsministerium kundgjorde ifølge Economic Times midt i september nogle restriktioner i loven om bidragsregulering for udlændinge.

Fremover skal ethvert medlem eller funktionær i en NGO indgive en erklæring, attesteret af en notarius, om, at de ikke har været involveret i religiøs konvertering eller tiltalt for sekterisk forstyrrelse af ro og orden.

Tidligere galt kravet kun overordnede embedsmænd, som søgte offentlige tilskud, skriver Christian Post.

Bekymret

Normisjon har i over 150 år drevet mission i Indien og støtter fortsat mange samarbejdspartnere i landet.

– Det bliver stadig sværere for forskellige minoriteter i Indien, og vi er bekymrede over udviklingen. Vi er spændt på, hvordan de nye restriktioner vil virke, da vi ikke har set konsekvenserne af dem endnu, siger international leder i Normisjon, Dag-Håkon Eriksen, til Kristelig Pressekontor.

– Hverken vi eller vore samarbejdspartnere konverterer nogen. Når mennesker kommer til kristen tro, er det af egen beslutning.

Men mange hindu-nationalister tolker lovene sådan, at evangelisering i sig selv er deltagelse i religiøs konvertering. Det kan nogle steder straffes med fængsel i 3-7 år.

Derfor oplever missionens samarbejdspartnere at blive udsat for trusler og overgreb, fortæller Dag-Håkon Eriksen.