Citykirken i Aarhus opretter ’blivested’ for bydel

Den daglig leder af det nye være/blivested er netværkskoordinator Tabita Jørgensen. Hun ses her med Sarah (t.v.) en af ”miraklerne” i familienetværket på en video om tjenesten.

– Ensomhed er nok det største problem i samfundet i dag. En kæmpe andel af Danmarks befolkning bor alene, også her i vores område, og vi vil gerne formidle netværk og fællesskab.

Det siger Johnny Hansen, som er en af præsterne i Citykirken i Aarhus.
Kirken vil nu indrette et ”blivested” (og ikke bare et værested) for boligområdets Bispehavens mennesker i kirkens café.

Kirken har i forvejen et velfungerende familienetværk med kontakt til 130 familier, et netværk der i 2017 vandt Kristelig Dagblads initiativpris.

I den kontakt, som kirken her har med områdets trængte familier, var det tydeligt, at én eftermiddag hver 14. dag langt fra kunne dække behovet for at møde andre mennesker, blive set og hørt, og også få hjælp til dagligdagens udfordringer.

– Vi har prøvet at hjælpe, så godt vi kunne, med rådgivning, praktisk hjælp, madudlevering, ”overlevelsesgavekort”, besøg og meget andet, men nu får vi et fast mødested i hvert fald to dage hver uge, hvor medarbejdere er klar til at byde enhver velkommen, og det glæder vi os meget til, siger Tabita Jørgensen, som skal være daglig leder af tilbuddet.

Café ”Håbet” skulle gerne bringe forandring i livet. Derfor vil de ikke kalde det et værested, men et blivested.

Der bliver åbent mandage og torsdage fra 10 til 14, og derudover kan man også bestille tid til rådgivning.

Stedet åbner mandag den 11. november kl. 10, hvor alle er velkomne.

Belastet bydel

Boligområdet Bispehaven i Aarhus Vest er udfordret på mange måder: Der er ikke færre end 70 nationaliteter! Hele 47 pct. af beboerne er uden for arbejdsmarkedet. Godt hver 5. af de unge beboere har kun 9. klasse og ikke nogen uddannelse.

Det er også Danmarks mest utrygge område ifølge Politiets tryghedsindeks (2017).
Så der er nop at tage fat på for de behjertede sjæle i Citykirken.