’Hold jer fra dæmonerne!’

– Der er syret, det her, erklærer Lasse Spang Olsen (til venstre), mens han sammen med journalisten Elias forsøger at kontakte en dæmon gennem et ouija-bræt.

I programmet ”Dæmonernes Nat”, som blev sendt på DR2 den 26. oktober, medvirker Ulla og Martin Nissen i et par minutter, hvor de advarer tv-holdet mod at lade sig besætte af en dæmon.

”Dæmonernes Nat” indeholdt interviews med folk, der har oplevet uforklarlige fænomener, blandt andet på Aarhus Teater.

Flere gange bliver Lasse Spang Olsen og de øvrige medvirkende advaret mod de onde kræfter. Også Thomas Breinholt, som har lavet en række udsendelser i serien ”Åndernes magt” ved nu, at der er fare på færde.

Lasse Spang Olsen vil lave et forsøg med at lade en person besætte af en dæmon – men han vil gerne sikre sig på forhånd, at vedkommende kan komme af med dæmonen igen.

Forsøg med besættelse

Ingen melder sig frivilligt til forsøget med at lade sig besætte gennem ”ånden i glasset”.Til sidst går journalisten Elias med til det. Han erklærer på forhånd, at han ikke tror på det, men der sker noget med ham under seancen med et ouija-bræt.

Elias fortæller om forskellige typer ubehag, blandt andet feber- og influenzalignende symptomer, ændret sindsstemning og øjenproblemer. Han erkender, at det var ”en rigtig dårlig ide” at eksperimentere med det onde.

Glæde og stærkt nærvær

Efterfølgende søger Elias hjælp hos den katolske eksorcist Lars Messersmidt. Denne uddrivelse bliver ikke filmet. Kameraholdet er derimod med, da Elias opsøger en etiopisk menighed, hvor præsten og flere fra menigheden beder for Elias og salver ham med olie.

Bønnen foregår både på engelsk, amharisk og i form af tungetale.
Elias står og smiler, mens præsten beder. Bagefter fortæller han, at han følte glæde og ekstremt nærvær – og at hans ben blev gummiagtige under bønnen. Hans øje, der ligesom havde været dækket af en hinde, blev godt igen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det er en rigtig, rigtig fed følelse. De kalder det Jesus, siger Elias efter mødet med den etiopiske menighed.

Kristne advarer

Forud for eksperimentet talte Lasse Spang Olsen med Lars Messersmidt, der advarede imod forsøget. Det samme gjorde Ulla og Martin Nissen, som mødtes med både Lasse og Elias foran Aarhus Domkirke.

Det blev til en lang og god samtale med Lasse og Elias, som ønskede at filme ægteparret på gademission. Der foregik dog ingen dæmonuddrivelser på gaden i Aarhus, fortæller Ulla og Martin Nissen i en privat optagelse på Facebook.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mens de var i Aarhus talte ægteparret med flere mennesker om Jesus. De fortalte også DRs udsendte om det at have fred i hjertet gennem troen på Jesus.

I ”Dæmonernes Nat” vises dog kun et par minutter fra samtalen i Aarhus. Ud over at advare mod ”ånden i glasset” taler Ulla og Martin Nissen blandt andet om tegn på besættelse som frygt, depression og stemmer, som fx vil have folk til at gå ud foran en bil.

Jesus sætter besatte fri

I videoen på Facebook understreger Ulla og Martin Nissen, at folk kan komme fri af dæmonernes magt ved troen på Jesus.