I Silkeborg kommer kirken med overskudsmad

”Jeg vidste, at der kom nogen med mad – det har reddet mig.”

Det udtaler en ung psykisk sårbar fra Silkeborg om den madordning, som 41 frivillige fra Kirkernes Sociale Arbejde (KSA) udfører i samarbejde med Blå Kors og Silkeborg Kommune.

De frivillige får del i overskudsmad fra håndboldklubben BSV’s sponsormiddage, når de spiller på hjemmebane i Jysk Arena. I alt 1.600 måltider blev delt ud i 2018.

Charlotte Rasmussen fra Luthersk Missions frimenighed, Kirken ved Søerne, er koordinator for maduddelingen i Silkeborg. Hun fortæller, at det for nogle af modtagerne – fx enlige mødre, psykisk syge og andre udsatte, der er visiteret af kommunen til at få denne form for hjælp – er det eneste varme måltid, de får på en uge.

– For nogle er vi måske de eneste mennesker, de møder den dag, når vi ringer på døren og siger, at vi er fra kirken og kommer med mad fra håndboldklubben. De fleste er meget glade og taknemmelige og vil gerne snakke.

Nogle spørger også, hvorfor vi gør det, siger hun og tilføjer:
”Vi gør det ganske enkelt, fordi vi gerne vil nå vores medmennesker i Silkeborg med Guds kærlighed,” forklarer Charlotte Rasmussen.