Nyt tilbud skal hjælpe hjemvendte unge

Unge, som kæmper med at føle sig hjemme i Danmark efter flere år i udlandet, kan få hjælp af ligestillede gennem et nyt projekt.

Center for Familieudvikling vil med et nyt projekt, ”Hjemvendt men ikke hjemme”, hjælpe unge, der har svært ved at finde sig til rette i Danmark efter en udstationering.

Unge, som har boet i udlandet i en årrække, betegnes som Third Culture Kids (TCK’ere eller tredjekulturs-børn). Flere undersøgelser viser, at det især i ungdomsårene kan være udfordrende at vende tilbage til det, som er forældrenes hjemland og kultur.

Derfor starter Center for Familieudvikling nu med støtte fra Borgfonden et projekt, hvor en ældre TCK’er bliver mentor for en nyere TCK’er, der lige er kommet til Danmark.

De nye TCK’ere vil som ”mentees” få mulighed for at dele glæder og frustrationer i forbindelse med flytningen til Danmark, med en, som har prøvet noget lignende. De vil også få hjælp til at finde rundt i det danske samfund og ungdomskulturen samt møde andre unge i samme situation.

De ældre TCK’ere vil som mentorer kunne bruge deres personlige erfaringer til at gøre en forskel for en ung TCK’er. De får en mentoruddannelse med 6 timers undervisning samt sparringsmøder og socialt fællesskab med de andre mentorer. De vil også kunne skrive ”samtaleerfaring” på deres CV.

Den planlagte peer-to-peer mentorordning bliver gratis. Forløbet varer i ca. 6 måneder og henvender sig til mentees i alderen 14-23 år, mens mentorerne skal være i alderen 16-30 år og have boet i Danmark i mindst 1,5 år.

Mentor og mentee mødes i København ca. én gang i måneden, og mentorerne får løbende sparring med en uddannet psykolog.

Mentorordningen starter i november 2019, oplyser Center for Familieudvikling.


Artiklen fortsætter efter annoncen: