Musikalske møder

Når man læser denne inspirerende, lille nyudgivelse fra Tværkulturelt Center, kan det ikke undgås, at beretningen i Apostlenes Gerninger om den allerførste pinsedag bliver en slags bagtæppe. For mon ikke de tilstedeværende dengang – og de kom jo fra hele datidens kendte verden – også har sendt nogle lovsange afsted?

Her er nyt til sagen fra Tværkulturelt Center, og nyt hérfra er altid inspirerende godt. Der kan næsten ikke gøres nok opmærksom på, hvilken vigtig integrations-spiller denne institution er. – Denne gang på sangens vinger. Ud vil de, ud, og ud kommer de.

I hæftets første del præsenteres en række korledere og musikere fra så forskellige steder som Rumænien (”vores sang skal være ord til Gud og føre os ind i Guds nærvær”) og Ghana (”mange danskere tænker negative ting om udlændinge, men når vi kommer og synger, møder de nogle, der ikke er sådan, som medierne siger”). Disse to udtalelser indkapsler meget fint det dobbelte nærvær, kirken kan lægge rum til og være rum for.

Vi kommer også rundt omkring bl.a. svenske, polske, filippinske, burmesiske og kinesiske kirkekor. Overordnet tegnes et billede af en kristen migrantkultur, hvor glæde, taknemlighed og smittende engagement er stærke markører i arbejdet.

I andendelen fortæller præster og medlemmer af menighedsråd om praktiske overvejelser, eftertanker og feedback omkring ”anden-etniske” musik-arrangementer, og endelig er medtaget en oversigt over migrantkor, sangere og musikere, tilknyttet menigheder over hele landet – med kontakt-oplysninger. Det kan næsten kun blive godt, hvis det gøres på den rigtige måde. Der er mange vinkler og gode indgange. I dette hæfte er en god del af dem samlet.

”Migranter synger. Musikalske møder: Migrantkor i folkekirkens rum …” Tværkulturelt Center, 2019. 52 sider. Illustreret. 60 kr. + porto.