En ny Guldalder

Af Pernille Liland. Leder af Nordic Prophetic Network.

Jeg nåede det lige i sidste uge!

Udstillingen på Statens Museum for Kunst om Guldalderen, inden den lukkede ned. Siden i sommer har jeg villet se fortællingen om Guldalderkunsten, som fik sit gennembrud i Danmark i begyndelsen af 1800-tallet, nu for 200 år siden. Ikke at jeg har været stor fan af den malestil før, men fordi jeg i det sidste års tid har hørt Herren sige til mig: ”Jeg starter en ny Guldalder i Danmark!”

Et Åndsfyldt Danmark

Jeg begyndte derfor at interessere mig lidt mere for guldalderkunstnere som Eckersberg, Købke og Lundbye. Og det gik op for mig, at de længsler, som oser ud af deres sirlige og detaljerede penselstrøg, netop berører Danmarks hjertes dybere længsler på en langt stærkere profetisk måde, end jeg havde vidst.

Lyset i landskabet og hverdagens borgerlige liv fik dengang et ophøjet, idyllisk udtryk, som tydeligt vidnede om en søgen efter Åndsnærværets skønhed i nuet. Som jeg ville udlægge det: en længsel efter mere af Helligåndens herlighed midt i en ”kødelig” og kaotisk hverdag!

Mit favoritmaleri på udstillingen var Lundbyes ”Den opgående sol over havet” (1838), et underskønt maleri forestillende en lyseblå-rosa skyet himmel ved havet, som bare udståler Herrens skønne nærvær, og som vækker et håb i mig om, at danskerne igen må finde ind i fællesskabet med Gud midt i den storslåede natur omkring os.

Tungsind forsvinder i herligheden

For Guds herlighed er på indmarch i danskernes alt for tungsindige hjerter. Vores fokus på hverdagens ”små” problemer og kampe med et tungsindigt og analyserende sind er Gud ved at gøre op med i vores tid.

Socialrealismens omdrejningspunkt og dens fokus på virkelighedens ”barske liv” i Danmark råber på en ny vind fra Himlen, hvor GUDS ÅND og hans ophøjede herlighed og nærvær FYLDER OS og ALT omkring os. Dér hvor enkeltheden i glæden, kærligheden, freden og lyset bryder igennem vores tunge hverdag!

Og jeg hører Herren opmuntre os: ”Danmark, jeg kommer ridende til dig nu for at vække dig til en hverdag fuld af min herlighed og overstrømmende nåde.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ser du det ikke? For da svulmer dit hjerte af glæde på ny! For jeg sætter dig fri fra at se på din egen opfattelse af virkeligheden, og åbner dine øjne til at SE MIN HERLIGHED i livet omkring dig!

Du skal igen se mig med dit hjertes øjne oplyst og forstå at, ”… hele Jorden skal fyldes af kundskaben om Herrens herlighed, som vandet dækker havets bund” (Hab 2:14).

Og Herren siger: ”Jeg vækker en åbenbaring i Norden af himlens herlighed. En NY Guldaldertid, som berører alle samfundslag i jeres Kongerige – mennesker vil opleve et mærkbart nærvær af min virkelighed.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Og det skal rygtes til jordens ender, at jeg sætter en ny standard af hellighed og herlighed i Nordens lande, og denne virkelighed vil igen sætte sit varige aftryk i jeres kunst og i jeres forkyndelse.”