Gospelkor vinder ”Fantastiske Fællesskaber” i Sydjylland

Gospelfællesskabet fra Sønderborg har vundet 100.000 kroner og titlen som det mest fantastiske fællesskab i 2019 i TVSyds sendeområde.

En overvældet May Jeznach Madsen til finaleaftenen på TVSyd.

Gospelfælleskabet fra Sønderborg har vundet prisen Fantastiske Fællesskaber ved at slå på glæde og kærlighed.

Den 22. november var en helt særlig dag for Gospelfællesskabet Sønderborg. Korforeningen var med i den regionale finale i ”Fantastisk Fællesskaber” på TVSyd.

Her stod de med muligheden for at vinde 100.000 kroner til foreningens arbejde, hvis de kunne overbevise seerne om, at netop deres forening skulle have sms-stemmen.

Korleder May Jeznach Madsen forklarede, hvorfor netop Gospelfællesskabet skulle vinde
– Medlemmerne tager vare på hinanden på en helt særlig måde.

Blandt andet har vi en særlig blomsterkasse, så der altid er råd til at give en buket blomster, når livet er svært, eller også hvis livet er fantastisk, sagde May Jeznach Madsen.

Gospel med social side

Korforeningen, der til daglig holder til i Sønderborg Frikirke, består af fem gospelkor, to voksenkor, et kor for 60+ samt et børnekor og et teenkor. Ud over at holde koncerter og gospelgudstjenester tager korene ud til særlige opgaver i lokalområdet.

– Vi er med til at synge på sygehuset hvert år og på julemærkehjemmet i Kollund. Når vi optræder, kan vi se, at den glæde koret har, får vi lov til at give til mennesker, som kan være i nogle svære livssituationer, fortæller May Jeznach Madsen.

Vinder på kærlighed

I begrundelsen for valget af Gospelfællesskabet som vinder, lød det fra TVSyds direktør, Betina Bendix:
– Det er et fællesskab, som går op i at have det fantastisk inden i fællesskabet, og som også rækker ud til folk, som ikke er en del af det. Det er nogle, hvor ordet kærlig er blevet brugt, og som også har en blomsterkasse i deres fællesskab.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gospelfællesskabet oplyser, at de 100.000 kr. skal bruges på lydudstyr.
– Og forhåbentlig er der også penge til at give nogle oplevelser til Gospel4kids og Gospel4teens, lød det fra korlederen.