Efterskole donerer 34.000 til Rumænien

Blistrup Efterskole producerer hvert år en masse fine ting som julepynt, dekorationer, smykker, bolcher og hjemmebag, der bliver solgt på skolens eget julemarked sidst i november. Overskuddet går til et godt formål efter elevernes valg.

Årest julemarked i Blidstrup Efterskole på Mors gav et overskud på over 34.000 kroner, som går ubeskåret til hjælpearbejde i Rumænien.

Julemarkedet den 23. november var kulminationen på tre dages intensivt arbejde på skolens værksteder, fortæller forstander Kristen Gubi Glintborg. Han roser også den opbakning, som den folkekirkelige skole oplever fra lokalområdet.

– Vi er rigtig stolte af det store beløb, som blev samlet ind via salg i vores boder, tombola og cafeen. Vi har altid en utrolig hyggelig dag med masser af gæster, og uden deres besøg kunne det ikke lade sig gøre.

Desuden møder vi altid en fantastisk opbakning fra øens lokale virksomheder, som er meget gavmilde med donationer til vores tombola, som hvert år er et af de største trækplastre, fortæller forstanderen.

Fine ting til salg

– Hvert år dedikerer vi fire hele dage i velgørenhedens tegn, hvor skolen producerer en masse fine ting (pynt, dekorationer, smykker, bolcher, hjemmebag, samler ind til tombola mm) for at sætte det til salg på skolens eget julemarked, som hvert år er sidst i november.

Eleverne laver pynt, godter og gaver, som kan variere alt efter trend, efterspørgsel og elevernes interesser. I år kunne man fx. finde filthjerter, hånddrejede juletræer, adventskranse, hjemmebag, bolcher, smykker, smedejerns-hjerter mm. i boderne.

Det indsamlede beløb fra salg i boderne doneres ubeskåret til et velgørende projekt, som eleverne hvert år er medbestemmende til. I år havde vi valgt at støtte Active Carings projekter i Rumænien.

Ved årets julemarked den 23. november blev overskuddet på ikke mindre end 34.000 kroner. Det er vi så stolte af, lyder det fra Blistrup Efterskole.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hjælp til skoleprojekter og børnehjem

I år har skolen valgt at støtte organisationen Active Caring, som har projekter i både Rumænien, Nepal, Moldova og Sri Lanka.

Helt specifikt går skolens donation til tre projekter i det nordøstlige Rumænien, nemlig inventar til en lektiecafe, uddannelse af undervisere på Victoriaskolen og økonomisk støtte til en organisationsmedarbejder, der hjælper hjem- og forældreløse børn.

Julen er mere end os selv

– Vi elsker denne tradition og glæder os hvert år til at tælle kassen op kl. 16.00, når boderne lukkes. Alle besøgende inviteres til slut i vores fællessal til julesang og opråb af amerikansk lotteri, og de ser lidt billeder fra ugens hektiske gang, alt imens der tælles penge.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Når beløbet er talt op, offentliggøres det i salen. Det er en festlig måde at afslutte markedet på, og det er med til at understrege, at julen og julemarkedet er til for mere end os selv, understreger Kristen Gubi Glintborg.