’Overcomer’ går tæt på, men ikke i dybden

Filmen følger basketballtræneren Harrison, der rammer en identitetskrise, da hans basketballhold går i opløsning. Han får i stedet til opgave at træne skolens løbehold, som består af en pige med astma.

Alex Kendrick spiller hovedrollen som træner John Harrison i ”Overcomer”, som han har skrevet og instrueret sammen med sine to brødre.

Kendrick Brothers Production præsenterede før jul den nye trosopbyggende familiefilm ”Overcomer”. De tre Kendrick brødre står tidligere bag kristne filmhits som ”War room” og ”Courageous”.

Alex Kendrick er instruktør og medforfatter på filmen og spiller selv hovedrollen som basketballtræneren John Harrison. John og hans familie er meget involveret i skolens basketballhold. Holdet ser ud til at vinde årets statsmesterskab, da den største virksomhed i byen pludselig lukker. Mange af basketballspillerne flytter fra byen, da deres forældre får nyt arbejde.

Rollen som Hannah Scott er Aryn Wright Thompsens første filmrolle.

Filmen knækker

Basketballtræneren, som lever og ånder for holdet, rammer en identitetskrise. John er tvunget til at forholde sig til, hvem han egentlig er, nu hvor han ikke længere er basketballtræner.

Skoleinspektøren (Priscilla Shirer) giver John besked på at træne skolens løbehold i stedet for. Et hold, der kun består af den ensomme teenagepige Hannah Scott, som sågar har astma. Modvilligt, men lydigt går Harrison til opgaven.

Aryn Wright Thompsen spiller den unge Hannah Scott. ”Overcomer” er hendes første spillefilm, og hun spiller overbevisende rollen som en sky og indadvendt pige, der gradvist træder mere og mere i karakter.

Hannah bor hos sin bedstemor og har aldrig kendt sine forældre. Hun har fået at vide, at de er døde af stofmisbrug. Selvom Hannah har astma, viser det sig, at hun er en talentfuld langdistanceløber. Mødet med den nye træner fører meget mere end løbetræning med sig.

Harrison opfatter sig selv som en god kristen mand. På et sygebesøg hos et medlem fra sin kirke ender Harrison (lidt for) tilfældigt på en stue, hvor han falder i snak med en blind mand ved navn Thomas Hill (Cameron Arnett).

Hvem er du?

Da Thomas spørger Harrison, hvem han er, introducerer Harrison sig først langt nede på listen som en kristen. Thomas Hill vil vide, hvorfor Harrison ikke nævnte sin kristne identitet som det første.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Harrisons forsøg på at genfinde sin identitet i troen på Jesus, fylder ikke meget i filmen, for hurtigt opdager Harrison, at de to nye bekendtskaber han har fået, er tæt forbundet. Det sætter Harrison og hans kone i et etisk dilemma, og bedstemorens forpinte situation kommer på banen.

Filmen har flere klassisk amerikanske træk, hvor det går lidt for lige ud af landevejen. På urealistisk kort tid forstår Hannah, hvad det vil sige at være Guds barn. Hun tager imod Jesus som frelser og herre, og på få dage er Hannah et forandret menneske, der ved præcis, hvem hun er i Jesus.

Kendrick brødrene har som altid et budskab på hjerte med deres film. Med denne inspirerende og trosopbyggende fortælling skinner et klart og stærkt kristent budskab igennem. ”Overcomer” fremhæver, hvilken betydning det har i menneskers liv, når Jesus, tilgivelse, identitet og bøn får sin retmæssige plads i enhver situation.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En film der siger noget

Filmen følger Harrison, men fortæller også Hannahs, bedstemorens og Thomas’ historie. De forskellige liv er interessante, og der er ikke et eneste kedeligt øjeblik i filmen.

Problemstillingerne er lette at identificere sig med, men løsningerne på problemerne kommer så hurtigt, at der ikke når at blive opbygget spænding.

Med det ambitiøse persongalleri er der ikke meget tid til at følge den enkelte karakters udvikling. Filmen glider let og hurtigt henover processerne, og man når ikke at lære den enkelte karakter særligt godt at kende. Det er ærgerligt.

Men man er godt underholdt fra start til slut og spørger efterfølgende sig selv: hvad lader jeg egentligt definere, hvem jeg er?


Artiklen fortsætter efter annoncen:Titel: Overcomer
Spilletid: 119 minutter
Præmieredato: 17. december 2019

Filmen kan købes som Dvd på hosianna.dk