Temadag i Aarhus: ’Skønne øjeblikke i sygeplejen’

Lektor Sine Maria Herholdt- Lomholt holder oplæg på DKS’ temadag den 6. marts.

Trods besparelser og krav om effektivitet findes der også skønne øjeblikke i sygeplejen.

Det fortæller Sine Marie Herholdt-Lomholt om den 6. marts, når Dansk Kristelig Sygeplejeforening holder landsmøde på Diakonhøjskolen.

”Et skønt øjeblik er kendetegnet ved, at sygeplejerske og patient bare ér sammen og mødes i det, som er svært eller godt,” forklarer Sine Maria Herholdt- Lomholt. Hun er sygeplejerske og lektor på sygeplejerskeuddannelsen i Randers og har i et ph.d.-projekt fundet, at effektivisering, fejlfinding og teknologisk udvikling som overordnet vision kan fortrænge sygepleje som omsorgsbærende fag, og at det kan være med til at fjerne sygeplejersker fra fagets kerne.

Der kan altså være langt mellem skønne øjeblikke, men det er dem, som både faglig udvikling og innovation skal tage afsæt i. De skønne øjeblikke er de situationer, der opleves som menneskeligt og etisk betydnings- og meningsfyldte, forklarer Sine Maria Herholdt-Lomholdt.
Temadagen i Aarhus henvender sig især til sundhedspersonale, uanset om man er medlem af DKS eller ej. Man kan få flere informationer ved henvendelse til foreningens udviklingskonsulent Annette Langdahl.