Nyt udspil Michael Sweet

Et hurtigt kig i min pladesamling siger, at dette er hans 32. plade, hvis ellers min samling er komplet. Han har altid udvist en enorm produktivitet, uden at der er blevet slækket på kvaliteten. Med i denne optælling er live-udgivelser, opsamlinger, Strypers udgivelser samt Sweet & Lynchs. Michael var også i en periode forsanger i det legendariske Boston, men nåede ikke at udgive noget med dem.

Michael Sweet er frontfiguren og primær sangskriver i bandet Stryper. Hvor Michael Sweets første udgivelser var en “light” udgave af Stryper, er hans soloplader kun blevet tungere med årene – ligesom Strypers også er blevet det – i forhold til hvordan de var i 80’erne, og musikken fra dengang må nok i dag betragtes som “heavy-pop”. Dengang var det dog noget af det “hårde”.

Denne nye skive er inspireret af de 10 bud og har derfor titlen Ten. Hvor titelmelodien især handler om disse.

Han siger selv, at han ikke kan gå så højt op tonemæssigt som tidligere, men det er højt nok, og der er næppe nogen, der tænker over det. Der er en god energi i numrene.
De læsere, der har været til koncert med ham eller Stryper, ved, at han ikke bare er en god sanger og sangskriver, men også en fremragende guitarist.

Da Stryper kom frem, ville de være lys i den mørke heavy metal -verden. På denne plade er han et lys gennem relationer til folk fra heavy-verdenen ved at invitere dem til at synge/spille med på sange om Jesus. Han har folk med fra Arch Enemy, Firewind, Fozzy, Whitesnake, LA Guns, Firstbourne og Queensryche. Om nogen af disse allerede skulle være troende, ved jeg ikke, men næppe alle sammen.

Det er imponerende, at Michael kan blive ved med at levere gode sange år efter år (2-3 plader om året). Den eneste sang, man umiddelbart tænker – lyder som noget man har hørt før – rent melodi- og tekstmæssigt er sangen ‘Shine.’

Pladen slutter så af med to sange, som absolut ikke lyder som noget, man har hørt før. Det er fordi, at han har inviteret gæstesangere med: Ian Raposa på ‘With you till the end’ og Andy James på ‘Son of man’. Det var en fin overraskelse.

Kunstner: Michael Sweet
Titel: Ten
Genre: Hard Rock
Forhandler: itunes.dk
Pris: 79,-


Artiklen fortsætter efter annoncen: