Sådan kommer du i gang

Inspireret af Sunday Adelaya, som er leder af Europas største menighed, viser Peter D. Hansen trin for trin, hvordan man kan blive afklaret om sit kald til tjeneste.

Når du har fundet dit emne, så brug tid og energi på at undersøge alt det, du kan, omkring det. Søg på internettet, find bøger om emnet osv.

Mange kristne spilder deres liv, fordi de venter på, at Gud skal tale til dem på en helt overnaturlig måde. Om ikke gennem en brændende tornebusk, så gennem en profet, der udpeger dem på et kristent møde. Men du behøver slet ikke Guds overnaturlige direkte tale for at starte din tjeneste.

Her er de trin, du kan gennemgå for at komme ud i dit kald.

1 Hvis du er født på ny og har Helligånden, så virker Gud allerede i dine tanker. Hvis der er et eller andet problem i dine omgivelser, som du tænker meget på, så kunne det måske være det, der er dit emne. Hvis du fx har en nød for en bestemt gruppe svage mennesker.

Det er blot et eksempel, men det kunne være alt muligt andet. Find ud af, hvad Bibelen siger om dit emne. Bibelen siger, det er helt fint at hjælpe svage mennesker. Så er det ok, gå videre til trin 2.

2 Find ud af, hvorfor du har valgt dit emne. Bibelen taler om at ransage sit hjerte. Hvis dit emne fx er at hjælpe en bestemt gruppe svage mennesker, hvorfor vil du så gøre det? Er det fordi du gerne selv vil fremstå som god? Er det fordi du vil fremhæve dig selv på andres bekostning? Er det fordi du skal vise, at du kan gøre det bedre and andre? Gud hader stolthed.

Uha, mange ting kan komme frem, når man ransager sit hjerte. Her må man tænke på, at hvis man har svagheder og karakterbrister, som man ikke arbejder med, og man kommer ud i sin tjeneste, så vil disse svagheder og karakterbrister før eller siden få ens tjeneste til at falde samen med et brag. Mennesker vil blive sårede og sure, og du vil miste alt det, du har brugt dit liv på at bygge op. Du vil sidde alene tilbage, desillusioneret og bitter. Det er ikke noget, du ønsker.

Men på den anden side forlanger Gud heller ikke, at du skal være perfekt, når du går i gang. Gud har skabt dig, og han kender udmærket alle dine tilbøjeligheder og tendenser. Gud ser dig som perfekt, når blot du ydmygt er villig til at arbejde med dine svagheder og karakterbrister.

Find nogle andre kristne, som du er tryg ved, og tal med dem om dine svagheder og karakterbrister. Lav en plan for, hvordan du kan arbejde med dem. Bibelen er fyldt med eksempler på, at Gud brugte mennesker, der ikke var perfekte. Det er faktisk kun Jesus, som er perfekt. Svagheder er kun et problem, hvis du lader som om, de ikke er der.


Artiklen fortsætter efter annoncen:3 Nu har du fundet dit emne. Lad som om, du ikke kender Gud, og brug alt din energi på at studere og undersøge alt omkring emnet. Gør som en ikke-kristen ville have gjort. Find alle de bøger og biografier, du kan få fat på, og søg på internettet og youtube. Der er sikkert andre, der har gjort noget lignende før, og du ønsker ikke at begå de samme fejl som dem.

Mange kristne er utroligt dovne, og de tror, de bare skal sidde tilbagelænet og bede, og så skal Gud helt overnaturligt åbenbare alting for dem. Men Gud har givet dig en hjerne, og han gør ikke noget, som du selv kunne have gjort, hvis du arbejdede lidt for det.

4 Nu ved du mange ting om dit emne. Prøv lidt at glemme alt det du har undersøgt, og gå ind i bøn og evt. faste og søg Gud for, hvordan du skal gribe det an. Søg Gud af et oprigtigt hjerte. Spørg Gud, hvem du skal samarbejde med, når du starter tjenesten.


Artiklen fortsætter efter annoncen:5 Nu er dit emne blevet til dit kald, og du går i gang med dit kald. Nogle af dine kristne venner vil måske komme og sige, at du skal holde op med det, du gør. Det gør de, fordi de er bange for, at du skal forandre dig, i forhold til sådan som de kender dig, eller fordi de er misundelige på dig. De bruger alle mulige religiøse argumenter og manipulerer med Bibelen for at prøve at stoppe dig.

Forestil dig et billede, hvor du svømmer i en swimmingpool. Dine kristne venner kommer og siger, at det er farligt at hoppe i poolen, for der er ikke noget vand i den. Men det er for sent, for du svømmer allerede i vandet og mærker vandet på kroppen. Så de kan ikke overbevise dig om, at der intet vand er i poolen. Det er for sent. De kan ikke stoppe dig.

6 Du virker i dit kald og møder modstand af forskellig art. Den mængde modstand, du møder, er ingen indikation for, hvor meget du er i Guds plan, eller hvor godt Gud synes om dig. Så lad være med at prale med, at du har en masse modstand.

Nogle oplever meget modstand og andre ikke så meget. Men uanset hvor meget modstand du møder, vil Gud altid være med dig og føre dig igennem. Lad være med at miste modet på grund af modstand. Modstand og udfordringer er en del af livet. Bare hold dig tæt til Gud, så kan intet standse dig.


Artiklen fortsætter efter annoncen:7 Det eneste konstante i livet er forandring. Gud virker i sæsoner. Hvis ikke du selv stræber efter forandring, så bliver Gud på et tidspunkt nødt til at tvinge dig til forandring. Så er det bedre selv at gå efter forandring, så Gud ikke på et tidspunkt uventet flytter dig ud af den sammenhæng, du er i.