Up-beat “Rend”-musik til børn

Rend Co. Kids’ album “Sparkle. Pop. Rampage” lægger ud med nummeret “Feels Good (Upbeat Song)”, som sætter tonen for albummet meget godt. Det er nemlig et up-beat album med en lyd, der klinger af Rend Collective, som også står bag albummet.

På sin vis føles det – både i lyd og i teksterne som på forskellige måder omhandler Gud og livet med Ham – ikke nødvendigvis som “børnemusik”, måske fordi teksterne også indeholder mange ord og sproglige metaforer.

Ind imellem det høje tempo og de mange ord er albummet krydret med sange som “Story of the Cross” og “Need to know you”, hvor både tempo og tekst kommer ned i hhv. en takkesang og en bøn til Gud om at kende Ham.

På “King of me” får vi en decideret børnesang med en sjov og simpel tekst om Gud som konge.

Når det kommer til musik til børn, er der nok lige så mange holdninger, som der er forældre. Personligt kan jeg godt lide, når jeg selv har lyst til at lytte, synge eller danse med.

Det opfylder “Sparkle. Pop. Rampage” desværre ikke for mig personligt, og albummet bliver overordnet set lidt for larmende til min smag. Men det er dejligt, at albummet er fyldt med tekster, der direkte eller indirekte peger på Gud. De mange metaforer er jeg dog ikke sikker på, at børn umiddelbart forstår.

Derudover er der som nævnt mange ord, som bliver sunget hurtigt, og jeg tror derfor desværre ikke, at et dansk barn vil kunne tyde ret meget af, hvad der bliver sunget – selvom det er fermt til engelsk.

Alt i alt er “Sparkle Pop. Rampage” derfor nok ikke et album, der vil hitte i min familie, men er man Rend Collective-fan er det ikke utænkeligt, at det vil falde i god smag hos både børn og voksne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Skrevet af Kathrine Chercka