Den moderne missionsmark

Bog om mission opmuntrer alle til at vidne om deres tro, lige der hvor de er.

De er kristne, og de er helt almindelige mennesker, og ligesom alle andre helt almindelige mennesker bevæger de sig ud i byen, og de møder andre igen, hvor dé er, på gadeplan og i øjenhøjde, og de vidner om Jesus, og de er et bedende folk, der handler på en længsel.

Herom kan man læse i denne varme, sympatiske, følsomme, tankevækkende, engagerende, opmuntrende, levende lige-ud-af-posen-bog, som ikke vil blive glemt foreløbig. Den rører sjælen, og det er ikke alle bøger, man kan sige det om.

Forfatteren er en del af projektet Kirkeibyen i Kolding og trækker på mange af sine erfaringer og oplevelser herfra. Han illustrerer sine pointer med en lang række små episoder fra hverdagslivet, hvilket giver bogen et både anekdotisk og autentisk præg.

Der er brug for alle i arbejdet med at få høsten ind; nogle kirker er indad-, andre udadvendte – en skelnen, der vist egentlig stammer fra Jung og bruges om personer, her projiceret op på det store lærred og bragt i anvendelse på kirkerne. En interessant iagttagelse.

By-arbejdet er den moderne missionsmark, og det er der solid, historisk præcedens for. Tænk blot på det arbejde, grundlæggeren af Frelsens Hær, William Booth, sidst i 1800-tallet udførte i engelske slum- og arbejderkvarterer.

Relations-pædagogik møder relations-kristendom. Inspireret og inspirerende. Og det starter alt sammen med Ham, der rækker hånden ud imod dig og beder dig slå følgeskab.

Det har det altid gjort. Du er allerede elsket. Du har altid været brugbar. Glem aldrig visionen. Og istem med hende 80-årige Bertas glade udbrud: ”Det er så spændende at følge Jesus. Man ved aldrig, hvad han finder på!”

Michael Bobjerg: ”Sendt til at gå ud og til at være sammen.” 205 sider. 198 kr.
Forlaget Udfordringen


Artiklen fortsætter efter annoncen: