Hunden i kufferten

Af Karin Jensen
Break Point Consult

Min datter, som går i 3. g fortæller, at hendes venindes søster har en veninde i Århus, der skulle passe en retriever. Imens hunden er hos hende, sker der det frygtelige, at hunden dør.

Omsorgsfuld som hun er, tænker hun, det er bedst at få hunden fragtet hjem til dens familie i Vestjylland. Problemet er, at hun ikke har nogen bil. Men hun har da en kuffert, kommer hun i tanker om. Hun får hunden lagt op i kufferten, og det lykkes hende at bugsere den hen til bussen. Hun får den tunge kuffert op i bussen, men kan ikke løfte den op på bagagehylden.

– Undskyld, men du kan vel ikke hjælpe mig med at løfte kufferten op? spørger hun en ung mand, der netop er kommet om bord på bussen. Det vil han da gerne. Forbløffet over den tunge vægt, udbryder han:

– Den er godt nok tung, kufferten. Hvad har du dog i den? Den unge kvinde synes ikke så godt, hun kan fortælle, at hun har en død hund med i bussen. Da hun arbejder, som DJ var det første, der faldt hende ind, at udbryde: Det er noget meget dyrt DJ udstyr!

Hun vil jo gerne have, at han behandler kufferten nænsomt. Ved næste stop snupper han kufferten og løber afsted ud af bussen med den…

Nu står hun så tilbage med dum situation. 1) Hun skal fortælle familien, at hunden er død. 2) Hun skal forklare, at hun har lagt hunden i en kuffert for at fragte den hjem. 3) Hun skal forklare, hvorfor hun ikke længere har kufferten med hunden i.

Hvis de involverede personer havde fulgt de 10 bud, kunne situationen have været undgået.
Det 8. bud siger: “Du må ikke sige falsk vidnesbyrd imod din næste”, hvilket også indbefatter at lyve. Dette bud kunne have forhindret, at manden blev fristet til at stikke af med kufferten.

Det 10. Bud “Du må ikke begære din næstes hustru, folk eller fæ eller noget, der hører din næste til”, kunne have hjulpet ham til at bortvise fristelsen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det 7. bud “Du må ikke stjæle”, kunne have skånet ham for konsekvensen af sin syndige handling, hvor han fik en ubehagelig oplevelse, da han åbnede kufferten med glædesfuld forventning om et godt kup, hvorefter han indser, at han står med en død hund i en kuffert.

Bibelen giver os gode leveregler og et godt fundament at stå på.

For jeres planer er ikke mine planer,
og jeres veje er ikke mine veje,
siger Herren;
for så højt som himlen er over jorden,
er mine veje højt over jeres veje
og mine planer over jeres planer.


Artiklen fortsætter efter annoncen: