Hunds død fik hundreder i kirke

Mange kendte John og hunden Buddy. Da John begyndte at gå tur alene, oplevede han en kontakt med folk som aldrig før. Og et billede af hunden fik dem til at komme i kirke.

– Tror du, din hund er I himlen?

Det var et af de mange spørgsmål, John Karakian fra Detroit fik fra naboer og bekendte, da hans 12 år gamle hund var død. Den chokoladebrune labrador retriever, Buddy, havde dagligt gået ture sammen med sin herre.

Hunden var ofte iført en gul regnjakke, for gåturen blev gennemført uanset vejret, skriver CBN.News.

Hilsen fra Buddy og kirken

Da Buddy døde for et år siden, fortsatte John Karakian med at gå den sædvanlige rute. Men nu uddelte han fotos af sig selv og Buddy sammen med en invitation til et påskearrangement i kirken Brightmoor Christian Church.

Til sin store overraskelse fik John en masse positive tilbagemeldinger. Der var telefonopkald, sms’er, over 60 kondolencekort og en masse små gaver.

En dag kom en betjent til John og spurgte: ”Tror du, Buddy er i himlen?” ”Og så var vi lige pludselig i gang med at tale om Jesus,” fortalte John til CBN.

Til Johns overraskelse kom der mange til kirken for at støtte ham og mindes hunden.

John genkendte mange af de fremmødte fra sine gåture med Buddy. Mange af dem var ikke kristne – der var både hinduer, muslimer, buddhister, jøder og ateister. Der var også nogle kristne kvinder med ikke-kristne ægtefæller.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men til trods for det store fremmøde oplevede John alligevel, at Gud sagde til ham: ”Du er ikke færdig endnu. Bliv ved med at sende breve ud”.

John protesterede: “Jeg kan da ikke gå rundt og fortælle alle og enhver, at min hund er død!” Folk kunne jo tro, at han var blevet sindssyg.

Men Gud havde en plan. “Du skal bare gå rundt, så sørger jeg for snakken,” sagde han ifølge John. Derfor gik John i syv måneder sin sædvanlige rute, mens han uddelte kort med billeder af Buddy. Samtidig gav han folk på ruten 400 “Buddy-billetter” til kirkens juleprogram.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Til julefesten var der 2100 personer til stede i megakirken, og over 200 havde ”Buddy-billetter”.
I januar fik John besøg af en kvinde med en kage og et takkekort. Hun fortalte, at både hendes mand og sønnen var kommet i kirke på grund af Buddy.

Ifølge Assemblies of God News, har John Karakian besøgt 2.200 hjem samt flere virksomheder. Mens han gik, bad han for mennesker og fortalte dem, at de havde brug for Jesus som deres frelser. Og ingen afviste ham.

Manden og hunden havde været så afholdte i området, at indehaveren af ”Marias Deli” satte billedet af dem op i caféen, hvor Buddy plejede at spise lasagne.

”Hvis Buddy ikke var død, ville intet af dette være sket,” siger John.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Evangelisthunden

Johns venner kalder nu Buddy ”evangelist-hunden med chokolade-evangeliet”.

– Helligånden brugte en chokoladelabrador, og djævelen vidste ikke, hvad der ramte ham. Da min hund døde, holdt folk op med at være på vagt. De ville bare høre og høre mere. Det er Herrens undere, siger John og henviser til Esajas 11,6.

Pastor Robb Stancer beskriver Buddy som en ”firebenet ven, der kunne smelte dit hjerte med omsorg og hjælpe en til at se noget større”. Han mener, at mange kom i kirke, fordi de havde holdt meget af både Buddy og John.

– De sagde, at de kom på grund af hunden, men jeg tror, det også skyldtes Johns kærlighed og deres omsorg for ham. Den lille hund blev en brobygger mellem racer, religioner, kulturer og mennesker. På mange måder blev John ”Kristi forlængede arm”, mener pastoren.

John Karakian ser det som en ære at have været “Buddys butler”. Han beder nu om den største vækkelse i verdenshistorien og om, at Gud vil bruge den nye ”Buddy Brigade” så mange flere må blive frelst.