Presset sundhedspersonale tilbydes sjælesorg af kolleger

Dansk Kristelig Sygeplejeforening har åbnet en hotline, hvor sundhedspersonale kan tale med frivillige om de aktuelle problemer.

I anledning af den aktuelle situation med coronavirus oven i en allerede presset hverdag har Dansk Kristelig Sygeplejeforening den 23. marts åbnet en hotline for sundhedspersonale med åbningstid hver aften klokken 19-21.

”Hotlinen er et tilbud til dig som sundhedspersonale, der måtte have brug for at snakke om den aktuelle situation og om, hvordan det påvirker dig, der hvor du er. Det kan være personlige bekymringer, eksistentielle, etiske, trosmæssige eller faglige udfordringer. Der er også mulighed for at blive bedt for,” oplyser DKS’ hjemmeside.

På den nye hotline kan sundhedspersonale få en erfaren samtalepartner med sundhedsfaglig baggrund i røret. Rent praktisk skal man først sende en SMS til 40445768 med teksten: Hotline samt oplyse eget telefonnummer.

Herefter vil man blive ringet op mellem 19.00-21.00 den pågældende aften. Hvis tiden ikke passer, fx. pga. aftenvagt, er man velkommen til at ringe på samme nummer på andre tidspunkter, oplyser DKS.

Spørgsmål vedrørende coronavirus henvises dog til en række fagfolk i regionerne og på nationalt plan.