Redder os fra minimalismens tyranni

“As old as the world is the struggle is” synger The Brilliance messende, men samtidig lyder der som en klagesang. Vi kommer på denne plade sammen om det at være menneske i en kompleks verden. Det synes jeg nemlig, verden er. Hvis nogen er unige, så skriv venligst til mig, så tager vi den derfra. Nå. Pladen her.

“Oh what a beautiful world” synger de flerstemmigt derudad, “oh dreamer, teach us to sing again”, som om Gud er den store Drømmer, der står klar til øse drømme og visioner ud over os.

Det er et fantastisk nummer og hedder “Oh dreamer”. “Where would you be” er instrumentalt halvt-og-halvt med et par få ord. Jeg ser et mønster på pladen: Det er en samling historier fra mennesker. Det er sandsynligvis rettet mod dem af os, der har brug for at få vores drømme livet op igen. Dem af os, hvor nogle ting er gået i stykker. Dem af os, der har brug for en opmuntring.

Måske endda uden ord, som i “Valte’s dream”.

Til dem af jer læsere, som er entreprenører eller gerne vil gøre det samme som The Brilliance: Pladen er støttet af deres “patreon” brugere. D.v.s at de får deres fans til at hjælpe sig med at producere pladen.

Nå, tilbage til hvorfor dette stykker musik er nice…”Where would you be” giver følelsen af at sidde foran en god ven på en bar, der spørger en mellem fadøllene: Hey, “Where would you be without your dreams” – præcis det vi alle har brug for at høre engang imellem.

De ord der vejer tungt – og godt. De ord, der forløser imellem smerten af den historie vi alle – unge som gamle – er i besiddelse af.