Tanzania-missionær fylder 60

Philip deler Jesus-tegneserier ud til skoleelever i Arusha i Tanzania. Et projekt, som lige nu ligger stille, fordi skolerne også i Tanzania er lukkede på grund af Corona. Foto: Luthersk Mission.

Philip Bach-Svendsen er udsendt af Luthersk Mission som missionær i Arusha i Tanzania. Her har han siden 2016 arbejdet som forlagsleder for Soma Biblia – et luthersk forlag, der uddeler kristen litteratur. Han fyldte 60 år den 26. marts.

Fødselaren er født og opvokset i Østerlars på Bornholm.

Han har en uddannelse fra LM’s daværende missionsskole og blev i 1991 også cand. teol. Året efter rejste han med familien til Tanzania som missionær første gang, for at undervise præster og evangelister i landet.

Philip Bach-Svendsen er gift med Ruth fra Sønderjylland. Parret har tre børn. De boede 14 år i Tanzania, før de vendte hjem og bosatte sig i Esbjerg et årti. Imens arbejdede Philip Bach-Svendsen i Luthersk Mission i Vestjylland.

Men Tanzania trak så meget i ham, at han i 2016 sagde ja til at rejse tilbage, og hustruen flyttede med året efter, da den yngste søn havde færdiggjort sin studentereksamen.

Forlagslederen har i mange år været med til at udarbejde teologisk litteratur på swahili. Han er også forfatter til et par bøger. Senest en bog om ægteskabet, som er skrevet i samarbejde med en tanzaniansk biskop og begges ægtefæller.

Philip Bach-Svendsen nyder at være tæt på Tanzanias flotte natur og spændende fugleliv. En kikkert og guide over Østafrikas fugle er fast udstyr på enhver gåtur.