Basale bibelske budskaber står skinnende skarpe

Der er vist ikke det forhold ved troen og menneskelivet, Flemming Baatz Kristensen ikke kommer ind på i denne bog, både de glædelige, sørgelige og vanskelige.

Han forsøger ikke selv at udtænke svar på livets mange spørgsmål, men søger dem i Bibelen og kirkens lære, og de svar, han finder der, giver han videre.

Det demonstrerer, at Bibelen er en brugbar manual til livet, og at kristendommen ikke er livsfjern teori, men livsnær næring til at leve et liv med mening i både medgang og modgang.

Gud er festglad

Flere gange fremhæver Flemming Baatz Kristensen, at kristendommen først og fremmest har med glæde og fest at gøre: ”Hvor Jesus er, bliver der fest.” ”Gud er festglad.” ”At ånde frit og fryde os, feste og være glade. Det er kristendommens inderste drive.” ”Guds rige er ikke kendetegnet ved kedsommelighed, men ved fest og glæde.”

Det betyder ikke, at livets mørke sider ikke også er med og bliver taget alvorligt. Men noget er større: ”Vi kan i selskab med den opstandne Kristus sige tingene, som de er, og vove at se det værste i øjnene, for her overgås det værste af det bedste.”

Det, vi er frelst til

Det meste af bogen foregår i tiden efter påske, og mens påsken har fokus på, hvad vi er frelst fra, har tiden efter påske fokus på det, vi er frelst til. Det nye liv, Gud gennem Kristus har kaldet os til at gå ind i og leve i sammen med ham og hinanden.

Vi bliver vejledt i, hvad det nye liv betyder for os og den måde, vi skal leve på. Det understreges, at det er et liv præget af, at ”Gud vil os det godt”. ”Noget nyt er begyndt”, men ikke ”alt er blevet nyt”. Synden er stadig i verden – og i os.

Derfor er vi ikke forskånet for sorg og modgang, og vi fristes og fejler, men det nye er, at uanset hvad der sker, er den opstandne Jesus sammen med os.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Polerer grundsandhederne op

Kvaliteten i Flemming Baatz Kristensens bibeludlægninger er ikke, at han siger ret meget nyt. Kvaliteten er, at han polerer Bibelens og kristendommens grundsandheder op, så de står skinnende skarpe, forståelige og vedkommende.

Flemming Baatz Kristensen: På pilgrimsrejse i kirkeåret II.
Fra påskedag til sidste søndag i kirkeåret.
533 sider. 299,95 kr. Lohse.