”Brud” brister bobler

Ny roman gør op med illusionen om, at græsset er grønnere på den anden side.

I jagten på det perfekte og lykkelige liv er det nemt at komme på afveje. I den kristne roman ”Brud” af Inge Bøgel Lassen står budskabet klart: Græsset er ikke grønnere på den anden side.

Lena er blevet skilt fra Jesper for at være sammen med Mikkel. Hun er forelsket og betaget af Mikkel, som er alt det, Jesper ikke er. Lena levede som kristen sammen med Jesper, men troen på Jesus er ikke en del af hendes og Mikkels nye liv.

Midt i lykkerusen med Mikkel bliver Lena alligevel skuffet, jaloux og frustreret over ham. Samtidig begynder troen på Gud at spire i Lena igen, og efter flere måneders indre kamp går Lena fra Mikkel.

Imens Lena bor alene, rækker Jesper hånden ud til hende igen. Siden skilsmissen har han håbet, at Lena ville komme tilbage til ham og parrets to børn. Men Lena er plaget af skyldfølelse over det svigt, hun har udsat Jesper og børnene for. Hun er usikker på, om konflikterne og uforsonligheden mellem hende og Jesper fra tidligere vil genopstå.

Romanen er inddelt i tre kapitler, og i hvert kapitel følger læseren Lena én dag i hendes liv. Flettet sammen med romanens fremadskridende handling får læseren i små flashbacks et indblik i skilsmissen, mødet med Mikkel, Lenas ungdom og hendes forhold til sine forældre.

Med flydende overgange lykkes det forfatteren at veksle mellem den skrevne tid og fortiden. På en naturlig måde forbinder forfatteren de to parallelforløb, så læseren lærer hovedpersonen rigtig godt at kende.

Uden omsvøb

Forfatteren beskriver ærligt og autentisk de tanker og følelser, som hovedpersonen gør sig om forelskelse, kærlighed, jagten på lykke, troen på Gud, tilgivelse og sine egne fejltagelser. Den direkte facon gør det nemt at identificere sig med hovedpersonen. Især som kvinde, eller hvis man er eller har været i et forhold, er det befriende at læse en kristen roman, der uden omsvøb beskriver menneskets natur og svagheder.

Romanens kristne værdier skinner klart igennem. Men almenmenneskelige tematikker som skilsmisse, utroskab, svigt, skyldfølelse, tilgivelse, forsoning og at ægteskabet kræver hårdt arbejde, giver de kristne værdier et godt modspil og sætter dem i et troværdigt lys. Derfor henvender romanen sig ligeså meget til ikke-kristne læsere som til kristne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Brud” er en forfriskende kristen roman med et tydeligt budskab om, at græsset ikke er grønnere på den anden side. I stedet ligger friheden i at opgive jagten på det perfekte. Romanen kan varmt anbefales.

Roman af Inge Bøgel Lassen: Brud.
203 sider. 199,95. Forlaget Lohse