Ekstreme videoer har rystet min søns tro

Kære Poul H

Min søn er gået helt i baglås i forhold til det med troen. Han har set nogle ekstreme videoer fra såkaldte kristne, det har påvirket ham til at forlade sin barnetro. Den ene video handler om, at vi skal tage på slanger, uden at det vil skade os. I filmen følger man, hvordan de tager på giftslanger. Det ender med at en bliver bidt og dør.

Han har også set video med pengeindsamlinger i såkaldte amerikanske helbredelsesgudstjenester, som virker helt usmageligt. De får udleveret en seddel. På denne ene side skal de skrive, det pengebeløb de vil give, og på den anden side den sygdom de ønsker forbøn for. Hvad skal jeg sige til min søn, han er ung, letpåvirkelig og ret følsom i sit sind.

Kærlig hilsen
Oda

Kære Oda

Det er ikke Jesus, der er noget galt med. Men vi mennesker finder på mange underlige ting. Tal med din søn om Bibelen, og alt det vi får, når vi tror på Jesus.

Ja, der er sket meget i kristendommens navn. Der vil i alle sociale sammenhænge findes mennesker, som misforstår den etiske kode og den grundlæggende idé.

Vi kender ordet marginalisering. I kristne sammenhænge går vi desværre ikke fri for, at der sker ting i kristendommens navn, uden at Kristus giver sit ja hertil. Skriftsteder kan tages ud af deres sammenhæng og misforstås og overdrives.

Da Paulus blev bidt af en slange, rystede han den af i et bål og fortsatte sit liv. Vi skal naturligvis ikke opsøge slanger for at teste vores tro.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



At sammenblande penge og helbredelse er ligeledes usmageligt. I forhold til din søn er det store spørgsmål, om hans liv skal styres af det ekstreme.

Kristus fejler ikke noget

Vi bestemmer selv, hvad vi lukker ind og giver fokus. Han har lukket ekstreme oplevelser ind i sit hjerte, hvorefter han har dømt Gud ude. Det er vel ikke fair.

Kristus fejler ikke noget. Det er os mennesker, der finder på underlige ting. Derfor har vi alle brug for hjælp.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Et skift i perspektiv vil være mit forslag. Du kunne jo tale med ham eller give ham litteratur og film om nedenstående:

1. Bibelen har uden sammenligning verdens fineste og mest sande etik og livsværdier – Bibelen er fyldt med evige gyldige råd og vejledning – Matt.5-7

2. Jesus lever – andre religionsstiftere er døde – hvad er alternativet?

3. Verdens bedste bytte – ved troen på Kristus sker to mirakler – min synd, skyld og skam bliver udslettet, og jeg får Jesus ind i mit hjerte. En ny identitet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



4. Fortæl ham, om de undere og oplevelser du selv har set, hørt og læst om.

5. Bibelens er verdens bedst bevarede og troværdige bog også set ud fra arkæologi, kulstof-14 metoden og andre historiske skrifter.

Vær ved godt mod. Gud hører bøn. Du har lagt frø i din søns hjerte, de vil spire på ny.

Kærlig hilsen
Poul Henning