En rejse for ham, der elsker teknik

Nu er det tid til at planlægge rejser EFTER den triste Corona-tid. En rejse kombinerer biler og teknik med kristent fællesskab.

I Sinsheim kan man se masser af gamle smukke biler, et sovjetisk spionfly, en undervandsbåd, helikoptere og lokomotiver og meget andet imponerende.

Det kristne rejseselskab Felix Rejser arrangerer ikke kun rejser til hellige, bibelske steder. Den 31. august kan man tage på en anderledes busrejse for bl.a. at se på biler, tog og fly.

Til den tid håber man, at vi forlængst er ovre den kedelige Corona-tid og igen kan rejse ud i verden.

”Tyskland – teknik, biler og kultur” hedder en tur for dem, som har hang til teknik og biler. Og skulle ægtefællen måske ikke have så stor lyst til at se på biler og fly, så har rejsearrangørerne også krydret med indlagte kulturoplevelser.

Airbus fabrikken og Kölner Dom

Første stop på turen giver mulighed for at se Airbus-flyfabrikken i Hamburg – som er noget for enhver teknik-nørd – og Europas største modeljernbane, som også er en stor oplevelse for jernbane-interesserede.

Næste stop er Bremen, hvor de rejsende skal besøge den flotte St. Petri-domkirke, hvis historie går helt tilbage til år 789. Ved kirken er der anlagt en bibelhave med planter nævnt i Bibelen. Bremer Dom indeholder også Ansgars gravmæle.

Rejsedeltagerne kan også gå en tur i den meget specielle bydel Schnoor, hvor gaderne er smalle, og husene er dekorative og fyldt med nichebutikker og restauranter.

Derefter går turen til Køln med imponerende Kölner Dom.

Det elegante franske overlydsfly Concorde kan ses også nedefra på det største tyske tekniske museum i Sinnsheim.

Michael Schumacher

Herefter besøger man det nye Michael Schumacher museum, som indeholder hans private samling, og biler fra hans mange verdensmesterskaber, noget for dem der godt kan lide speed.
Og dem, det ikke siger noget, kan så vælge at besøge chokoladefabrikken.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I Düsseldorf besøger man også Classic Remise med skønne gamle og klassiske biler i et rustikt togremise-miljø med spisning i restauranten samtidig med kig til de flotte biler.

Der er en enkelt overnatning i Koblenz med sightseeing til Deutsche Eck, hvor Rhinen og Mosel deler sig.

Så fortsætter turen til Sinsheim, som måske ikke klinger særlig kendt for mange, men her ligger Europas største tekniske museum. Et slaraffenland for alle, der kan lide de gode gamle dage.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Lufthansa Boing 747 og Concorde fly med næsen i sky, men fastnaglet til jorden, så de kan opleves indefra. Man kan også kigge ind i et sovjetisk spionfly, en undervandsbåd, helikoptere og lokomotiver.

Udstillingen byder også på motorcykler, klassiske biler, racerbiler, lastbiler, busser, lokomotiver og militært isenkram.

Mercedes Benz

I Stuttgart kan man vælge at besøge Mercedes Benz-museet og rejse gennem mere end 130 års fascinerende bilhistorie og videre ind i fremtiden. Over et område, der dækker 16.500 kvadratmeter på ni niveauer, præsenterer udstillingen 160 køretøjer og over 1.500 udstillinger fordelt på forskellige rum og samlinger.

Og hvis hun har fået nok af biler, kan hun gå på indkøb og café i storbyen Stuttgart med de andre kvinder.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Dagen efter går det videre til Autostadt i Wolfsburg. Det er en oplevelsespark fyldt med både nye og gamle biler og andre køretøjer. Skoda, SEAT, Audi, Mercedes-Benz, Porsche, Lamborghini og Volkswagen. Her er desuden en pavillon for veteranbiler.

Rejseselskabet gør holdt i den gamle (danske) Hansestad Lübeck, hvor de skal på sejltur på kanalen og sightseeing på egen hånd, inden turen går hjemover.

Både sjov og andagt

– Med dette program, håber vi på at kunne give alle en uforglemmelig oplevelse og masser af teknik, biler og kultur, krydret med morgen- og aftensang og andagt på hotellet, hvis der findes et lokale, ellers holdes de i bussen, fortæller Merete og Kalle Larsen, som er rejseledere.

– Vores baggrund for at påtage os denne opgave er et bredt kendskab til både Tyskland og biler, opbygget gennem årene, hvor vi har arbejdet med import og salg af bildele fra bl.a. Tyskland.

Vi har besøgt landet mange gange, både privat og i forbindelse med besøg på biltilbehørs-messer og leverandørbesøg. Vi glæder os til at dele lidt af Tyskland med alle dem, som vælger denne tur til, siger de.

Merete og Kalle er engageret i Den Kristne Veteranbilklub KV316, hvor Kalle er redaktør af medlemsbladet og næstformand. Klubben tæller i dag 90 medlemmer og 35 støttemedlemmer og arrangerer mange træf, bl.a. har der været ture til Volvo- og Saab-museerne i Sverige, Bremen Classic, og Hamburg Classic show udover ca. 5 træf i Jylland om året.

Rejsen foregår fra 31. august til 6. september, hvor vi forhåbentlig har normale tilstande i verden igen.