Påsken blev fejret med drive-in

Kirkerne i Aalborg satte rekord med 570 biler til en fælleskirkelig drive-in-gudstjeneste. I Billund var der 560 biler, fyldt med familier.

Andreas Bøge er præst i Ansgar Kirken. Han prædikede til gudstjenesten fra scenen, men ses her fra sin bil på parkeringspladsen ved Aalborg Lufthavn. Foto: Betina Fleron Hede/www.fleronfotografi.

– Vi hørte, at flere kirker i Aarhus ville lave en tværkirkelig drive-in-gudstjeneste. Jeg tænkte, at det lød tilpas skørt til, at vi også måtte gøre det, siger Jonas Holdensen fra Aalborg Bykirke, der var med til at arrangere gudstjenesten.

– Det virkede mærkeligt, at ingen kirke kunne mødes til gudstjeneste påskedag som normalt. Så det lå lige til højrebenet at samle alle kirker om en fælles påskegudstjeneste, forklarer Jonas Holdensen.

18 fri- og folkekirker i Aalborg stod sammen om drive-in-gudstjeneste med både økonomisk og praktisk støtte. Andreas Bøge, der er præst i Ansgar Kirken, Mathias Høj Nielsen fra Aalborg Bykirke og Jonas Holdensen udgjorde styregruppen bag drive-in-gudstjenesten, som blev stablet på benene i løbet af en uge.

Med 570 biler fra nær og fjern overgik drive-in-gudstjenesten langt deres forventning. Foruden kirkebilister fra Aalborg havde bilister fra bl.a. Thisted, Midtjylland og Hobro fundet vej til drive-in gudstjenesten i Aalborg Lufthavn.

– Jeg tror, der kom så mange, fordi påskedag absolut er en af årets største højtider, hvis ikke den største, siger Jonas Holdensen.

25 kirker i Aarhus stod sammen om drive-in gudstjeneste

Som den eneste lufthavn i Danmark tilbyder Aalborg Lufthavn gratis parkering for deres passagerer. Men påskedag var det kirke-bilister, Aalborg Lufthavn gratis havde holdende på parkeringsplads P3. Også fra avis- og fjernsynsmedier var der god opbakning.

– Påskedag var et sikkert setup for en fælleskirkelig drive-in-gudstjeneste. Både kirker og mennesker trænger til, at der sker noget andet, også selvom præmisserne er anderledes, siger Jonas Holdensen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Derfor var kirkerne også enige om at se bort fra teologiske uenigheder og være fælles om fejringen af påskedag. Af hensyn til netop kirkeskel var nadver ikke en del af gudstjenesten.

– Vi har oplevelsen af, at vi også fangede et publikum, der måske ikke ville være kommet til en almindelig gudstjeneste. Jeg tror også nogle kom, bare fordi det var en helt anderledes gudstjeneste, siger Jonas Holdensen.

– Mine naboer, som normalt ikke går i kirke, sagde til mig, at de synes, det var sejt, at vi kunne stable så stort et arrangement på benene. De likede og delte også begivenheden på Facebook, siger Jonas Holdensen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:560 biler til drive-in i Billund

Han tror, der er en helt særlig grund til den store opbakning.

– Jeg tror helt sikkert, vi bryder med mange stereotyper om, hvem kristne og kirke er, siger Jonas.

– Jeg hører flere sige, at kirken er lukket for tiden. Men det er den ikke. Kirke er en levende organisme. Endnu smukkere er det, at så mange kirker på trods af kirkeskel står sammen lige netop påskedag, som er en sejrsdag uden lige, siger Jonas Holdensen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: