Ateisme er opium for folket

Henrik Engedal

Selvom Marx havde en pointe med, at religion bliver brugt til at sløve folks følelse af utilfredshed, så er det i dag ateismen, der har taget rollen som opium.

Der er stort set ingen lande i verden, der er så velstående som os danskere. Vores sociale sikkerhedsnet er et af de mest sikre. Vi er også et af de mest værdi-liberale samfund i verden.

Friheden til at udleve det liv, vi ønsker, hyldes. ”Lev som du vil, så længe du ikke skader nogen”, synes at være mottoet for mange.

Og midt i denne her dejlige, økonomiske og personlige frihed, så er det mest irriterende man kan forestille sig en gud, der har en mening om, hvordan man skal leve. Det passer bare ikke rigtigt ind, vel? Friheden og den gode økonomi er så behagelig, så betryggende. Det føltes lige så godt.

Selvom der er tusindvis af eksempler på mennesker, der har haft åndelige oplevelser, og man kan se det tydelige aftryk fra en skabers geniale skaberværk (og ja, desværre også djævelens fordrejninger), så vil mange alligevel ikke tro på Gud og en åndelig verden.

”Det er overtro”, ”vi lever i ’indsæt årstal’”, ”men hvorfor er folk så fattige” og lignende uholdbare argumenter bliver brugt. ”Nej, Gud findes da ikke” råber de i stedet så højt, at tvivlen fortrænges, mens de hovmodigt klapper hinanden på skuldrene. ”Vi er frie! Vi er det højeste. Vi står ikke til ansvar over for Gud.”

Men tænk nu, hvis disse tanker, dette opium, ikke er fra magthaverne, men i stedet kommer fra den åndelige virkelighed, som du fornægter? Djævelens vigtigste trick er at overbevise os om, at han ikke findes. Ligesom en rotte, der dygtigt gemmer sig, så den kan yngle frit. Den kan gå på rov i huset, når den vil. Langsomt, men sikkert, ødelægger den mere og mere – lige indtil man finder ud af, at den er der og gør noget ved det! Falsk tryghed hjælper ingen.

Sandheden forsvinder ikke. De falske guder forsvinder, men den sande Gud forsvinder ikke. Læg ateismens sløvende tanke-opium fra dig et øjeblik og se hen på Jesus. Så vil du finde den sande Gud – som i øvrigt er bedre, end du turde håbe på. Den sande frihed er sandheden.


Artiklen fortsætter efter annoncen: