Befriende u-dogmatisk

Sidste år udgav samme forfatter på samme forlag spørgsmåls-bogen ”Hvad skal der stå på din gravsten?” Nu er hun tilbage med en ny af slagsen, der stiller et ikke mindre afgørende spørgsmål, nemlig om meningen med livet.

En nærmest endeløs række af digtere, filosoffer, teologer og andre gode mennesker har i tidens løb paraderet med omtrent lige så mange svar. I den foreliggende bog forsøger 50 kendte – og også mindre kendte – danskere sig at komme med hver deres bud.

Det er blevet en både morsom, modsigelsesfyldt, inspirerende og tankefuld lille udgivelse.

Bidragyderne har helt klart haft frie tøjler og boltrer sig derefter. En sæk uregerlige, sprælske lopper er det blevet til. Som når en standup-komiker meddeler os som sin stærkeste formening, at livets mening er: KAGE.

FrikirkeNets formand Tonny Jacobsen er en af bidragsyderne til svarene på livets store spørgsmål ”Hvorfor er vi her?”

Men det er også, når den utvivlsomt geniale, men i sin akademiske insisteren næsten lige så uforståelige professor emeritus, højkernefysikeren Holger Bech Nielsen henviser til den vakuum-teori, han selv har formuleret, og som han betvivler, at ret mange andre end ham selv forstår!

Heldigvis modvægtes den art barokke udskejelser af bl.a. en tænksom Bertel Haarder, der som altid viser, at man godt kan være folkelig uden at være populist; andre bidragydere tæller bl.a.

multi-iværksætteren Jesper Buch, MF’erne Mads Fuglede og Özlem Cekic (sidstnævnte om at gøre en forskel), sognepræst Maria Rosted Smith om, at det bare er så velsignet i orden: at sætte spor i skoven og i livet; FrikirkeNets formand Tonny Jacobsen, Poul Joachim Stender, Joan Ørting – og skuespilleren Søren Hauch-Fausbøll i skikkelse af Bamse (eller er det omvendt?).

En af alderspræsidenterne er også erhvervsmanden Asger Aamund, der mener, at vi først får svaret, når vi ikke er her længere – men som han tørt siger, er det jo godt at ha’ noget at se frem til! Også de yngste har fået taletid. Bl.a. 5-årige Freja Marie, der gør kort proces: ”Vi er her, fordi vi blev født!”
Jeg tilstår: Jeg knuselsker denne lille kuriositet af en mandelgave!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Marlene Torm Gertsen:
”Hvorfor er vi her?”
164 sider. 199 kr. Byens Forlag