Kunsten at vare sin mund

”Selv den dumme, der tier, kan regnes for vis, den, der holder læberne lukket, gælder som forstandig”
– Ordsprogenes bog 17:28

Det vers har jeg mange gange måttet vende tilbage til i mit liv. Jeg tror måske, at vi er mange, som burde være bedre til at tænke før vi taler, til at bede for andre, før vi fordømmer dem. Det mener det amerikanske rockband Dens tydeligvis også, for de har udgivet et helt enestående album, baseret på præcist det førnævnte vers.

’Even foolish men are wise, when they learn to keep quiet’. Hvert eneste ord i den sætning, udgør en titel på ét af numrene på konceptalbummet Taming Tongues. Et album, der bærer et budskab, som kirken, som menneskeheden, har så desperat brug for. Dens blander mesterligt harmoni med disharmoni i både musik og lyrik på et album, som ikke bare skal høres, men opmærksomt skal lyttes til.

Alle sangene dækker et emne, som vi enten selv kan, eller kender nogen som kan, relatere til. Fra nummeret ”Foolish”, som handler om følelsen af frustration og fortrydelse, når vi har lader vores følelser løbe af med os, og nu står alene med konsekvenserne.

Til nummeret ”They” som poetisk, men samtidig direkte gennemgår situationen, hvor vi desperat diskuterer med en af vores kære for kun at tale forbi hinanden igen og igen.

Der er masser af intens passion at finde i den optræden, Dens fremviser på Taming Tongues, endda glødende aggression til tider. Men det illustrerer bare perfekt de frustrationer og ærgrelser, som vi tit bringer os selv i med vores til tider utæmmede tunger.

Men albummet afsluttes også med en smuk og hårdt tilkæmpet forløsning, ligesom vores egne beklagelser og følelser af skyld gør, når vi bringer dem foran Gud.

Taming Tongues er ikke bare en stærk anbefaling fra mig, men en sikker kandidat til et af årets stærkeste albums.


Artiklen fortsætter efter annoncen: