Pinsen skal fejres med gudstjeneste på Travbanen

- Kirkerne kan slet ikke rumme os, forklarer pastor Gert Bjørsted om det store event i Billund.

– Påskesøndag samledes 560 biler på parkeringspladsen ved Legoland. Nu udvider vi til 1.200 bilpladser på Billund Trav.

Det siger pastor Gert Bjørsted fra Betania KirkeCenter i Blåhøj. Han mener ikke, at kirkerne kan rumme alle dem, der nu længes efter at samles igen. Når kirkerne åbner, må der nemlig kun være én person på 4 kvadratmeter.

– Gudstjenesterne skal ikke kun være for de få, der plejer at komme, påpeger Gert Bjørsted.

Gert Bjørsted var også initiativtager til påskegudstjenesten på Legolands p-plads påskedag.

Under Guds åbne himmel

– Her under Covid-19 er der sket noget glædeligt i mange kirker. Vi er kommet ud af bygningerne, og kreativiteten er høj på nettet med livestreaming af mange ting. Men vi glæder os til den dag, hvor vi kan holde gudstjeneste under normaliserede forhold, siger Gert Bjørsted.

Fordi restriktionerne også indebærer begrænsninger i forhold til sang og musik – samt hvor lang tid, man må tilbringe sammen inden døre – er folk nu begyndt at tænke kreativt endnu engang.

– Lige nu er det forår og nogle dage nærmest sommer ude under Guds åbne himmel. Vi ser det som et velsignet aktiv, som vi med fordel kan bruge til gudstjenester via biler. Det ser ud til, at mennesker kan lide at samles i store antal og trække på hinandens fælles styrker og ressourcer uanset by og kirkeskel. Det er virkelig glædeligt, fastslår præsten.

Folk taler stadig om påske-drive-in i Legoland

Omkring Billund taler folk stadig om gudstjenesten i påsken.
– Drive-In er en god metode for bio, bingo og koncerter, men især påskesøndags drive-in-gudstjeneste taler folk om, fordi den blev det markant største tilløbsstykke, siden drive in-ideerne blev søsat. Lokalbefolkningen siger stadig, det var dog lige godt fantastisk at se biler rulle ind på den måde til gudstjeneste ved Legolands parkeringsplads! Mange har også set det på nettet.

Under de nuværende forhold giver det mening at holde alternative møder udendørs, for dels er afstandskravene ikke de samme i bil og smitterisikoen mindre, dels giver det flere mulighed for at være der samtidig. Det gælder også de ældre eller immunsvækkede, der måske ikke helt tør komme ind i en kirke endnu.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Missionær Egon Falk holder pinseprædiken på travbanen.

Ikke kun for de 50 første

– Hvorfor kun holde gudstjeneste tilbage i kirkesalen for de 50 først tilmeldte på listen eller dem, der først møder op, for så bagefter at lade dørvagten sige nej til resten af sikkerhedsmæssige og lovmæssige årsager? spørger Blåhøj-præsten.

– Påskesøndag samledes 560 biler på parkeringspladsen ved Legoland, og også andre steder i landet samledes store antal på tværs af kirkeskel. Kort tid efter den første pinsedag hørte en syg tigger ved Den skønne Port ordene: ”Jeg ejer hverken sølv eller guld, men hvad jeg har, det giver jeg dig. På vegne af nazaræeren Jesus, som er Messias, og med autoritet fra ham siger jeg til dig: Rejs dig op og gå!”

– Og fra da af kunne ingen standse det kristne vidnesbyrd. Alle vidste, at en mangeårig lokalkendt var blevet forvandlet. Derfor holder vi en udvidet Drive In for alle uanset kirkelig baggrund. Vi tror, det gør en forskel, og vi ser et perspektiv i at holde udendørs gudstjeneste netop i en tid, hvor både de kristne og de søgende savner tro, håb, ånd og kraft, understreger Gert Bjørsted.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Tjubang, hvis medarbejdere er fra Mariagerfjord Frikirke, er under Covid19-krisen blevet kendt for deres flotte evangeliske børneudsendelser.

Pinsegudstjenesten

Taleren pinsedag bliver den danske missionær Egon Falk, der igennem et helt liv har prædiket evangeliet og oplevet Guds stadfæstelse med tegn, undere og mirakler samt menneskers frelse.
Musikken leveres af Torben Callesen og Tjubang. Callesen fra Oasebevægelsen har i årevis ledt lovsang og gospelmusik, og Tjubang har under Covid19-krisen lavet flotte børneudsendelser til glæde for især børnefamilier.

Også dansetruppen Bounce fra YFC/Apostolsk Kirke Kolding og sangskriveren David Westen fra Herning medvirker.

– Vi tror, at mennesker er langt mere åbne og modtagelige i denne tid, hvor Covid19 har vist, at menneskers sikkerhed ikke findes i job, hus, bil og båd. Vi ser et tydeligt behov for, at afmægtige mennesker finder håb i Jesus lige nu. Så herfra ja til flere gudstjenester på tværs af kirker i fællesskab i det offentlige – gerne i tillæg til genåbningen, slutter Gert Bjørsted.