Rockstjernen Little Richard er død, 87 år gammel

Little Richard oplevede en omvendelse, der både betød farvel til hans tidligere livsstil og rockmusikken.

Little Richard, der både var kendt som en af pionerne i Rock’n’roll og en genfødt kristen, er død i Nashville den 9. maj.

Richard Wayne Penniman med kunstnernavnet Little Richard døde af knoglekræft. Han er kendt for kæmpehits som “Tutti Frutti,” “Long Tall Sally” og “Good Golly Miss Molly”.

Little Richard har i sin tid præget både The Beatles, som indspillede flere af hans numre, Roling Stone og Prince. I 1986 kom han med i Rock and Roll Hall of Fame sammen med Elvis Presley, Buddy Holly og Sam Cooke. Ifølge AP News har Little Richard solgt over 30 millioner albums og gjort den såkaldte ”race music” populær.

Som barn i en familie tilknyttet Syvende Dags Adventisterne begyndte sangeren sin karriere med at synge gospelmusik. Som kun 14-årig blev han på grund af sin biseksuelle orientering smidt ud hjemmefra af sin far. Også livet i musikbranchen kom til at præge ham.

Han kæmpede således med et livstruende misbrug af kokain og alkohol, før han sidst i 1970’erne fik et livsforvandlende møde med Jesus. Herefter blev han præst og begyndte at synge gospel igen.

CBN News beskriver et interview fra 2017 med det kristne medie Three Angels Broadcasting Network, hvor Little Richard fortalte om sit liv:

”Da jeg først kom ind i showbusiness, ville de have folk til at ligne alle andre end sig selv. De kom til en og sagde: ’Du er bøsse, du er hetero, du er homoseksuel eller et eller andet’.

Men Gud, Jesus, har skabt mænd som mænd og kvinder som kvinder, og du må leve på den måde, som Gud ønsker…han kan frelse dig,” sagde den dengang 84-årige sanger.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han tilføjede, at Gud havde mindet ham om, at ingen kan tjene to herrer. Derfor holdt han op med at tage på turné og takkede nej til en tv-serie, der kunne have indbragt millioner. ”Jeg vil gøre det, Gud ønsker jeg gør. Jeg vil være hellig ligesom Jesus,” fortalte han.