Casper skal være præst i Odense

25-årige Casper Vestergård begynder som præst i Bykirken i Odense d. 1. august.

Til sommer afslutter han sin uddannelse som cand. theol. fra Aahus Universitet, og til efteråret venter han og konen, Maria, deres første barn.

– Det er på mange måder et nyt livskapitel, som begynder for os. Jeg går fra studieliv til arbejdsliv, vi flytter fra Aalborg til Odense, og vi skal være forældre for første gang, siger Casper Vestergård.

Som præst i Bykirken i Odense får Casper Vestergård særligt ansvaret for kirkens unge. Dem har han god erfaring med fra tidligere.

I seks år har Casper Vestergård været involveret i ungdomsarbejde i Bethelkikren i Aalborg, hvor han har været i et forløb som præsteaspirant.

Sjællenderen fra Jylland flytter til Fyn

Casper Vestergård kommer oprindeligt fra Nordsjælland, hvor han trådte sine kirkelige barnesko i Græsted Frikirke.

Som teenager havde Casper Vestergård en personlig Gudsoplevelse, der førte ham ind på præstesporet:

– Da jeg var 15 år, deltog jeg i en kirkelig sommerlejr i Tyskland, hvor jeg under et møde fik en stærk berøring af Gud.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Efterfølgende besluttede jeg at følge Kristus. Siden da har jeg haft en længsel efter selv at lære Jesus bedre at kende og at gøre ham kendt for andre, fortæller Casper Vestergård.

Spændt på fremtiden

Beslutningen om at læse teologi var for ham en naturlig konsekvens af denne længsel, selv om han erkender, at teologi som akademisk disciplin kan være et rum adskilt fra den personlige tro.

– Men trods det, elsker jeg at studere teologi. Det har givet mig meget, siger Casper Vestergård.
Hans kone, Maria, kommer oprindeligt fra Thy og er i gang med tredje år på uddannelsen som professionsbachelor i kristendom, kultur og kommunikation ved Diakonhøjskolen i Aarhus.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Vi er spændte på fremtiden og glæder os til at blive en del af et nyt fantastisk fællesskab – både i Bykirken og i netværket Mosaik på landsplan.

Vi glæder os til at tjene Odense og vidne om Guds kærlighed sammen med resten af Bykirken, siger Casper Vestergård.

I Bykirken i Odense er begejstringen og forventningen til et godt samarbejde ligeså stor.
– Jeg tror, at Bykirken og Casper er et rigtig godt match, hvor vi kan give en masse til hinanden.

Caspers profil passer godt ind i kirken, og han vil være et stærkt supplement til det øvrige lederskab, siger Claus Bækgaard, som er ledende præst i Bykirken i Odense og tilføjer:
– Og så er en stærk faglig og akademisk profil, som Casper har, altid en god ting.


Artiklen fortsætter efter annoncen: