Bed og velsign ind i hverdagen

Birgitte Steffensen, Formidler og forkynder, Karlslunde Strandkirke

Græsset er altid grønnere et andet sted. Når vi hører beretninger om andre, der vidner om Jesus i deres dagligdag, er det meget let at tænke: ”Hvis jeg havde den samme skønne familie, nabo, kollega osv … så skulle jeg nok …”

Men hvad nu hvis de mennesker, der er omkring dig, netop er sat der af Gud selv? Det perspektiv ændrer vores fokus fra en latent dårlig samvittighed over en opgave, vi ikke kan se os selv løfte, til aktivt at lede efter, hvordan Gud vil bruge mig i dag.

Dronning Ester forklarede sin fætter og formynder Mordokaj, at hun ikke kunne gå til kongen og bede om nåde for det jødiske folk, der stod i fare for at blive udryddet. Det havde hun 1000 gode grunde til. Men Mordokaj giver hende dette svar:

Og hvem ved, om det ikke var med henblik på en situation som denne, du opnåede kongelig værdighed? Esters bog 5.14 Det ændrede Esters tilgang til opgaven, og jøderne blev reddet.

Det walisiske retrætested Fald-y-Brenin underviser med fokus på to centrale punkter:

– Guds nærhed
– Velsign

Du kan gå rundt i dit lokalområde eller sidde hjemme og tænke på din arbejdsplads og bede Guds manifesterede nærvær over gader, hjem, kontorer, kaffeautomater og naboer og kolleger.
Velsign de mennesker, du har i tankerne.

Vi kan godt bede Gud velsigne dem, men det er en meget stærk bøn selv at udtrykke, at jeg velsigner dig med sundhed, med søvn, med klarsyn, med frelse, med tryghed, med renhed, med frimodighed osv.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Lad bare Gud lede disse bønner, og observer stille og roligt, hvad der sker. Forvent Guds indgreb, og stå til rådighed som et redskab, åben for at være en velsignelse i den relation eller situation.

At bede Gud manifestere sit nærvær og at bede velsignelse, sammen med at vi optages af at bringe Guds nærvær og være til velsignelse i den hverdag, vi er betroet – det er kraftfuldt.

Du ændrer med bøn omstændighederne – og får tilmed et ændret syn både på bøn og på din hverdag. Bøn bliver et kraftcenter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Du gav mig o Herre en lod af din jord.
Hvem eller hvad har Gud givet dig på din mark, som du kan være til velsignelse for, bede for og måske en dag bede til frelse med?

Du starter med en enkelt plante her og der og pludselig har du en stor mark.