Nigeria: Mindst 140 dræbt af Boko Haram

FN-koordinator Edward Kallon.

”De samlede os og sagde, at de ville holde en religiøs gudstjeneste for os. Så begyndte de at skyde løs.”

Det fortæller overlevende fra en massakre i Borno State, hvor islamister forrige tirsdag dræbte mindst 81 civile. Terroristerne lod deres tanks og lastbiler køre over ofrene, skriver The Christian Post.

En video på de sociale medier viser døde liggende spredt på en mark. Manden, som har lagt videoen ud, skriver: ”Dette er ikke dyr, det er mennesker fra Gubio i Borno state, som er dræbt af oprørere. Præsident M. Buhari, du blev valgt for at beskytte vælgernes liv og ejendom. Disse folk har brug for, at du gør noget!”

En indbygger har fortalt, at de begravede 49 lig, mens 32 andre blev hentet af pårørende fra andre landsbyer. Angriberne bortførte desuden syv personer og 400 stykker kvæg.

Ifølge myndighederne kom angriberne fra Boko Haram eller Islamic State West Africa Province. Bornos guvernør Babagana Umara Zulum har besøgt Gubio og omtalt angrebet som ”barbarisk og uheldigt”.

Regeringen er passiv

Sidste lørdag blev mindst 20 soldater og 40 civile, blandt dem en fire-årig pige, dræbt i to Boko Haram-angreb i Borno, skriver CP.

Søndag fordømte FNs humanitære koordinator i Nigeria, Edward Kallon, angrebene mod civile og nødhjælpsorganisationer. ”Jeg er dybt bedrøvet over nyheden om, at mange civile, inklusive et uskyldigt barn, har mistet livet i disse frygtelige angreb,” sagde han.

Nigerias regering har ikke ønsket eller formået at beskytte de civile mod islamisternes angreb, selv om Boko Haram og den lokale afdeling af Islamisk Stat dræber både kristne og muslimer. Passiviteten skyldes dog ikke uvidenhed om grusomhederne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Ligene lå strøet ud over et stort område, hvor oprørerne havde forfulgt dem, skudt dem og kørt over dem med deres køretøjer,” fortalte Ibrahim Liman fra regeringens anti-jihad milits til nyhedsbureauet AFP.