IPSICC

Gå hjem – og bliv hjemme!

Sådan følte Rhonda Hughey at Gud talte til hende i februar. Så kom Coronaen og alle blev faktisk sendt hjem... Var der et formål?

Rhonda Hughey traf sin kommende mand Tommy, da hun skulle tale på den store Oase Sommercamp i Norge i 2017. De besøgte sammen Christiansfeld, som Rhonda anser for at have stor åndelig betydning for Danmark. I baggrunden ses Brødremenighedens kirke.

 

– I februar, før Coronaen lukkede samfundet ned, hørte jeg Helligånden sige til mig: Gå hjem – og bliv hjemme!

– Jeg forstod det ikke straks, for jeg har hidtil taget meget ud og undervist om bøn og transformation af samfundet, fortæller Rhonda Hughey.

– Men så kom Coronaen. Og vi blev faktisk alle sendt hjem.

De fleste af os har oplevet en periode, hvor vi ikke skulle eller kunne ret meget, og hvor kirkerne endda var lukket, men hvor vi havde tid til eftertanke.

Jeg tror, Gud har brugt Corona-stilheden til at føre os hjem til familien igen, siger Rhonda Hughey.

– Han har forberedt os til en ny form for kristenliv, hvor vi genopbygger ”familiens alter” – dvs. lægger vægt på at praktisere troen og bønnen i hjemmet.

Derfra kan vi gå styrket og inspireret ud til vores naboer og samfundet.

Det er dejligt, at mange kristne ønsker undervisning. Men undervisning er ikke målet.
Det er nødvendigt, at livet med Jesus fungerer derhjemme, og at vi får vores familier og ægteskaber til at fungere.

Jeg tror, at Gud har brugt Corona-perioden til at vise os dette.
Der er kommet et helt nyt fokus på familielivet.

Ikke tilbage til det gamle

– Mange kristne håber, at Corona-reglerne nu snart forsvinder, så de kan genoptage det gamle kirkeliv, som de er så vant til.

Men jeg tror, at Gud kalder os til at være kirke på en ny måde. Også derhjemme i familien. Som ægtefæller. Sammen med børnene. Sammen med naboerne. I lokalsamfundet…

Mændene skal hjem

Rhonda, som nu hedder Mathisen til efternavn, mener bl.a., at mændene skal påtage sig ansvaret igen – for mange er ”flygtet” hjemmefra – måske fordi kvinderne har domineret for meget i familien – eller fordi de selv var mere optaget af andre ting…

Rhonda har skrevet en bog, som er udkommet på engelsk og norsk om ”Genoprettelse af familiens alter”. Der er planer om at udgive bogen også på dansk, inden Rhonda til efteråret kommer på en turné til en række kirker og kristne centre i Danmark.

I 2005 besøgte Rhonda tilfældigt Christiansfeld, da hun talte i Multihuset i Haderslev (pinsekirken). Her er hun ved brønden.

Frøene til vækkelse…

Rhonda Hughey Mathisen var i denne uge tilbage i Christiansfeld efter 15 år. Hun viste brødremenighedens by frem for sin mand Tommy Mathisen.

Rhonda anser Christiansfeld for at være et særligt sted, hvor ”frøene til vækkelse” ligger. De første kristne i brødremenigheden bad nemlig 24/7 for vækkelse.

Derfor vil hendes turné til efteråret begynde netop her.

Blev inviteret til Danmark

I 2005 blev Rhonda inviteret til Danmark af Youth With a Mission.

Hun havde slet ikke lyst. Ganske vist kom hendes oldemor fra Bramming ved Esbjerg, men hverken Danmark eller Europa sagde hende noget. Hun havde nemlig oplevet den store vækkelse i Argentina – og ville se mere af samme slags:

– Jeg havde planlagt fem rejser til Asien og Sydamerika, hvor der sker så meget vidunderligt i den åndelige verden, og jeg mente ikke, at tiden var inde for Europa, fortalte hun.
Men pludselig blev alle fem rejser aflyst – og hun tog til Danmark.

Rhonda var dengang en del af ”International House of Prayer“ (IHOP) i Kansas City, hvor skiftende kristne de sidste 20 år har bedt og fastet 24/7. Bedehuset er oprettet af den kendte præst og forfatter Mike Bickle.

Frøene til vækkelse

Efter den første uge i Danmark i 2005 skulle Rhonda interviewes på Udfordringens redaktion i Christiansfeld. Hun var ikke klar over, at det var brødremenighedens by. Men hun følte det, ”som om himlen var åben”.

– Hele ugen har jeg spurgt Gud, hvor frøene til vækkelsen ligger i Danmark, fortalte hun.

– Jeg læste om vikingerne og det gamle hedenskab, og jeg er ikke i tvivl om, at der ligger en negativ forbandelse over Danmark fra dette. Men jeg kunne ikke finde frøene til vækkelse, fortalte Rhonda.

– Her i denne by er der blevet bedt for vækkelse i 200 år, og mange frø er lagt i jorden. For Gud betyder tid ikke noget. Frøene kan ligge i jorden i århundreder. I Guds time vokser de frem og giver frugt, forklarede hun.

Rhonda Hugheys bog ”Desperat efter Guds nærvær” udkom også på dansk.

Talte på sommercamps

I de kommende år talte Rhonda Hughey på flere af de store sommercamps, samt i en del menigheder. Hun var bl.a. med til at inspirere, at præsterne i de forskellige kirker i Aalborg begyndte at mødes for at bede sammen.

Hendes bog ”Desperat efter Guds nærvær” blev udgivet med anbefaling af flere kirkelige ledere, og bogen kom i 2 oplag. Den er nu tæt på at være helt udsolgt fra forlaget.

Hendes budskab var, at den moderne vestlige kirke har svigtet sin herre, Jesus, og har erstattet hans nærvær med aktiviteter og et udtyndet budskab. Derfor er store dele af kirken blevet ligegyldig og utroværdig.

Omvendelse nødvendig

– Det er ikke nok at bede om vækkelse. Bibelen siger klart, hvad betingelsen er: At vi vender om til Ham igen – og søger Hans nærvær! pointerede hun dengang og henviste til de nu over tusinde byer, hvor de kristne på byernes vegne har omvendt sig til Gud.

Det er det, man kalder en ”transformation”. Den omfattende ændring, der fulgte, er dokumenteret på transformations-videoer af George Ortiz jr. og i et forskningsprojekt.

Når transformationer især er sket i den ikke-vestlige verden, mener Rhonda, at forklaringen formentlig er, at vi er så selvtilstrækkelige i Vestens kirker; vi tror, vi kan være kirke uden Gud…

– Men det skyldes også synd blandt præster, ledere og andre bekendende kristne.
Den største synd er, at vi har affundet os med tom religiøsitet og med at tale OM Gud, i stedet for at søge Ham selv.

Kirkens eneste redning er at vende om til Gud, at bede om tilgivelse og søge Hans nærvær. For kun Guds eget nærvær kan hamle op med de store udfordringer, vi står overfor.

Til gengæld kan Guds nærvær vende op og ned på alting og skabe håb i en nok så håbløs situation.

Rhonda er blevet gift med norske Tommy Mathisen.

Hvad skete der siden

I de år, der fulgte, blev Rhonda især brugt som underviser i Sydasien, USA og Norge. Og her mødte hun også sin kommende mand.

Tommy Mathisen fortæller, at han nogle år tidligere var vendt om til Gud efter i mange år at have levet uden Gud.

– Men så begyndte jeg at læse i Bibelen. Og jeg begyndte at bede til Gud.

Min kone kunne ikke tage det. Så det endte efter syv års problemer med, at vi blev skilt.
Jeg mistede alt. Jeg gav min familie det, der var, for at de kunne få et godt liv. Jeg havde på det tidspunkt en virksomhed, og jeg mistede mange millioner. Jeg begyndte at se ondskaben i det hele. Og derfor søgte jeg Gud.

Da jeg kendte en af lederne af den norske Oase-bevægelse, blev jeg bedt om at være chauffør for udenlandske talere.

I sommeren 2017 skulle jeg hente Rhonda i lufthavnen. På vej dertil følte jeg, Gud sagde til mig, at jeg skulle købe to bakker jordbær. En til hende og én til mig.
Rhonda fortæller:

– Da jeg kom ud fra lufthavnen efter at have fløjet i mange timer, trængte jeg til at få blodsukkeret op. Så jeg bad chaufføren om at køre os et sted hen, hvor jeg kunne få frugt, fortæller Rhonda.

– Så forstod jeg, hvorfor jeg skulle købe jordbær, indskyder Tommy.

Rhonda undrede sig over chaufførens åndelige indsigt og forståelse, og de to lærte hinanden at kende.

– Jeg havde sagt til Gud, at hvis jeg nogensinde skulle giftes igen, skulle det være med en kvinde, som var 100 pct. med Ham, og som lå over mit åndelige niveau, så jeg kunne lære af hende, indrømmer Tommy ærligt.

Rhonda havde levet mange år som single og tvivlede på, at der fandtes mænd, som var helt overgivet til Gud.

Men Tommy overraskede hende, og i 2018 blev de gift. Han flyttede til USA, men efter et år med mange rejser besluttede ægteparret at flytte til Frederiksstad i Norge.

Dér bor de nu, og Rhonda har koncentreret sin Fusion Ministry om Norge.