SommerCamp alternativer?

Flere kristne foreninger holder deres sommercamp på nettet med bl.a. børneprogrammer. (Foto: Oase)

– Selvom vi ikke kan afholde Sommercamp som planlagt, arbejder vi på alternative tiltag. Vi ønsker at kunne give vores Campgæster et lille strejf af Sommercamp-stemning; særligt i denne tumulte tid, vi lever i.

Sådan kan man læse på hjemmesiden for den store SommerCamp, som pinsekirkerne i Mosaik arrangerer i Mariager hver sommer med ca. 5.000 deltagere.

– Det er med stor smerte og ærgrelse, at vi må meddele, at Sommercamp i Mariager aflyses. Alle, som har tilmeldt til sig til 2020, vil naturligvis få deres penge retur. Sommercamp i 2021 vil være i uge 28 fra 10. – 16. juli, oplyser camp-ledelsen.

– For mange af os er en uge på Sommercamp i Mariager en fast del af sommerferien, og for mange er det ikke rigtig sommer uden Sommercamp. Mange børn og teenagere ser frem til at mødes med venner og være en del af aktiviteterne på deres spor.

Vi er meget kede af, at vi i år ikke kan mødes i bygaderne og nyde hinandens fællesskab som kirkefamilier.

Vi havde set frem til endnu engang at stå i den store Camphal og lovprise Jesus – og særligt nu efter flere ugers fravær af kirke, som vi er vant til.

SommerOase online i uge 29

SommerOase ved Horsens er en af de største kristne sommercamps med omkring 5.000 deltagere.

Det er derfor en stor skuffelse, at lejren på grund af corona-reglerne ikke kan holdes i år.
Som et plaster på såret sendes SommerOase online på hjemmesiden fra søndag d. 12. juli kl. 10, hvor man starter med en festlig familiegudstjeneste og slutter med aftenmøde onsdag d. 15. juli.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Idéen ér, at deltagerne i stedet mødes lokalt og i familien for at være en del af programmet.

– Med SommerOase online ønsker vi at støtte lokale fællesskaber, og ressourcerne kan skaleres til familien, cellen eller klyngen, hedder det.

Ugens første dage er der BørneOase, Morgenandagt for unge, Formiddagsmøde for voksne, og så igen om aftenen kl. 19.30: Aftenmøde for voksne med lovsang – og mandag en koncert efter mødet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Indre Missions bibelcampinger

Indre Mission kan ikke gennemføre alle sine bibelcampinger, men noget sker der.

På Bornholm gennemføres en del af de to bibelcampinger i uge 27 og 28. Det kan man læse mere om på bornholmim.dk/bibelcamping.

Også Haderup, Skovgårde og Hjallerup gennemføres delvist.
Der holdes international sommercamp i Betesda i København, og der sendes Familiecamping ONLINE fra 6.-9. juli.

Der bliver også bibeltimer for børn og juniorer, samt indslag Live fra Bornholm.
Læse mere på /indremission.dk/aktiviteter/bibelcamping.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Karin Kühl.

Plus-Oase trods alt

Blandt de få voksenlejre, der holdes denne sommer, er Plus-Oase, som for 3. gang arrangeres på Rudehøj Efterskole i Odder i uge 27.

Her er emnet ”Glæde og Håb i det daglige liv”.

I ugens løb kan man mandag høre foredrag af psykiater Poul Henning Krog og Susanne Krog, der begge er frikirkepræster.

Fra søndag til tirsdag taler den norske prædikant Gordon Tobiassen, som også var med sidste år.
Blandt talerne er den danske verdens-evangelist Per Hyldgaard, der taler og beder for syge onsdag aften.

Karin Kühl og Helene Svendsen fortæller om, hvordan Gud forandrede deres liv. På talerlisten er desuden Peter Tinggaard, Mogens Svendsen, Stig Christensen, Jørgen Vium Olesen og Henri Nissen.

Trods navnet Plus-Oase ikke en seniorlejr. Lejren er åben for alle, også besøgende i løbet af ugen. Der er foretaget en masse reguleringer, så man overholder Corona-reglerne. Og lejren begynder af samme grund først søndag morgen, og ikke lørdag aften, da efterskolen skal ”afsprittes”.

Lejre for børn og unge

Flere kirkelige organisationer har bemærket, at det nu igen er tilladt at holde sommerlejre for børn og unge.

Ifølge en ny bekendtgørelse er det muligt at gennemføre lejre med visse restriktioner for børn og unge i Danmark.

I Blå Kors holder man i år otte lejre for udsatte børn og unge. Lejrene foregår både i Jylland, på Fyn og Sjælland.

KFUM og KFUK regner med at gennemføre omkring 20 lejre for børn, unge og familier.
Apostolsk Kirke forventer at gennemføre lejre for børn. De unge kan mødes til landslejren Inside Out for de 14-17-årige, eller til Young Street, som er for unge mellem 17-25 år i uge 28.

Frelsens Hær holder ikke sommerlejre, men derimod dagsevents eller udflugter for familier, børn og unge.

Luthersk Missions regioner afgør selv, om de vil gennemføre lejre på de syv forkellige lejrsteder. Normalt har LM 30-40 lejre hver sommer, men ca. 2/3 af dem vil være aflyst i år, mens resten gennemføres næsten som normalt.

Aflysninger

Børn og Tro har valgt at aflyse dette års lejr ved Varde.
DanskOase har aflyst sin SommerOase, men tilbyder i stedet digitale indslag, som familierne opfordres til at mødes om i uge 29.

UMO-lejre for børn og voksne

Ligesom mange andre har Ungdom Med Opgave (UMO) været nødt til at aflyse sommerens sædvanlige familielejr med 450 deltagere. I stedet kan man komme med på én af de fem mindre lejre i uge 28, 29 og 30 med hvert deres fokus.

King’s Kids Go lejr:

King’s Kids GO er en lejr for børn og unge (mellem 5 – 16 år) med familie. Den byder på undervisning, kreativ/aktiv workshop, tid til fællesskab og sjov, familietid og Jesus i centrum.

Som mange vil kende til det fra Kings Kids efterårslejren på Rudehøj Efterskole, vil deltagerne kommer til at bruge det, de har lært i deres workshop, sidst på ugen, hvor alle tager ud i byen sammen. Lejren holdes på UMO’s center Sjellebro ved Randers i uge 28.

Share the love

En lejr for børn og familier, med fokus på praktisk og relationelt at møde mennesker med Guds kærlighed. Denne lejr skiller sig ud fra de andre, da fokus er at gøre Jesus kendt for mennesker. Der er fokus på at lytte til Helligånden og række ud – på mange forskellige måder. Lejren er for alle, ung eller gammel, single eller familie. Afholdes i uge 29 på enten Sjellebro eller i Fjellerup.

Youth Camp:

Kan man høre Guds stemme i dag? Kan unge være en del af, hvad Gud gør i Danmark? Kan livet være spændende med Gud? JA! mener UMO Danmark og vil med lejren ’Youth Camp’ give en forsmag på, hvad en discipelskabstræningsskole (DTS) handler om. Ugen kommer til at bestå af undervisning, tilbedelse og bøn, sjove aktiviteter, udfordringer og fokus på fællesskab. Lejren foregår i uge 30 i Fjellerup.

Family Camp:

Denne uge er en smagsprøve på en familie-dts og vil ligesom ’Come & See – Youth Camp’ indeholde elementer fra en dts – her målrettet familier – med undervisning, aktiviteter, udfordringer og fælleskab. Afholdes i uge 29 på enten Sjellebro eller i Fjellerup.

Aktiv lejr med Gud i fokus:

Denne lejr er for familier med børn, som har lyst til vandreture, cykelture og kanoture. Der vil være mulighed for lejrbål, hygge og samvær med lovsang og undervisning samt refleksionsgrupper både på Sjellebro, og når man er aktiv på tur. Lejren holdes på Sjellebro i uge 30.