Retten til Liv sætter fokus på ’elefanten i rummet’

– Der sidder en kæmpestor politisk korrekt elefant i vore stuer, på nettet og i folketinget. Det er den fri abort.

– Vi har en kæmpestor politisk korrekt elefant i vore stuer, på nettet og i folketinget, siger Elin Donskov i en af videoerne.

Sådan lyder det fra arkitekt Elin Donskov i den første af en række korte videoer, hvor danske kristne sætter ord på tabuet. Ikke færre end 26 personer argumenterer for, at dette tabu og den frie abort som sådan medfører en række alvorlige etiske og sjælesørgeriske problemer.

– Fri abort er en abortering af Gud selv. Mennesket er herre over livet og bestemmer alt. Men det dør vi af i længden, fastslår sognepræst Henrik Højlund.

Menneskerettigheder

– Det er nok blevet mindst lige så kontroversielt at vælge et barn, som er uplanlagt som at vælge abort – for slet ikke at tale om at føde et barn og give det til andre, mener Dorte Sig Leergaard fra Evangelisk Luthersk Netværk.

– Hvor er det ufødte barns menneskerettigheder? spørges det i flere af videoerne.

– Et barn er et barn lige fra undfangelsen, selv om et ønskebarn omtales som et barn hele tiden, mens et uønsket omtales som celleklump, påpeger billedkunstner Ketty Dahl.

– Spørgsmålet om abort handler om liv og død, og vi kan ikke undgå at tale om skyld, siger sognepræst Anders Møberg.

Behov for sjælesorg

-Skyldsspørgsmålet er elefanten i rummet. For abort er et spørgsmål om liv eller død, siger sognepræst Anders Møberg.

– Mange unge kristne har seksuelle erfaringer, før de bliver gift. Hvorfor hører vi ikke om dem, som bliver gravide? Jeg er bange for, at nogle skjult vælger aborten. Det er en kæmpe sjælesørgerisk udfordring.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men vi må betone abortens alvor og nådens storhed, og som forældre og menighed tage imod dem med åbne arme og bede for dem, fastslår bibelskolelærer Mikkel Vigilius.

Årsmøde 2020

Retten til Liv måtte aflyse sit planlagte årsmøde i foråret. Som erstatning gennemføres det ordinære årsmøde i Herning den 8. september med blandt andet beretninger, godkendelse af årsregnskab og valg til bestyrelse og repræsentantskab.