SommerOase kom i år online til lokale lejre

Mange frivillige medvirkede til at sende taler og lovsang til de mange lokale lejre, som blev afviklet rundt om i landet, fordi den store SomemrOase ikke kunne holdes.

Samuel Jakobsen var frivillig lydteknikker. Udstyr var lånt fra mere end ti forskellige steder.

Omkring hundrede steder blev der holdt en mini sommer-oase lejr i uge 29.

Det skønner projektleder Benjamin Byg, som sammen med ca. 25 frivillige sendte SommerOase online fra Oasehøjskolen i Kellerup ved Silkeborg i uge 29.

Benjamin var ansat til at afvikle den store SommerOase, som plejer at samle ca. 5.000 deltagere.

– Det var jo noget af en omvæltning at skulle lave det online, men jeg synes, det gik godt. Vores ambitionsniveau voksede undervejs, og det var dejligt at så mange fulgte med, siger Benjamin.

– Vi lånte og lejede udstyr ca. 15 steder og mødte meget stor velvilje, fortæller Benjamin. Han mener, at udgifterne til det tekniske stort set blev dækket ind af sponsorater.

Desuden blev der samlet ind til Dansk Oase, hvis økonomi er meget presset af, at der ikke blev holdt en normal lejr, hvor der normalt indsamles til årets udgifter.

Programmet startede søndag formiddag den 12. juli. Her talte Henrik Kildahl, som er præst i Viborg Oasekirke.

Oases formand Ole Backer Mogensen og generalsekretær Ruben Dalsgaard var også på programmet, sammen med Jo Saxton, Victor John, Anika Folmann, Miroslav Volf og Anders Michael Hansen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Desuden var der en lang række seminarer og spor for de forskellige aldersgrupper og interesser. Fx blev seminarrækken med Ajith Fernando fra 2014 genudsendt.

Alt kan i øvrigt ses og høres fra hjemmesiden sommeroase.dk.

Programmet lagde op til formiddage og aftner med taler og oplæg, og desuden var der mulighed for at følge seminar om eftermiddagen. Det var så op til de lokale, hvor meget de ville lave selv.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg synes, det gik godt, men jeg vil da hellere lave en rigtigt SommerOase, indrømmer Benjamin, der ser frem til næste års store lejr, hvor man forhåbentlig igen må mødes.

– Der er en særlig stemning, når vi fysisk mødes med så mange fra hele landet.

Den særlige lejrstemning med fællesspisning og underholdning foregik i år lokalt.

Lokale lejre i bl.a. Aarhus, Vestjylland og Sønderjylland

Blandt de lokale lejre var fx en i Pottemagerens Hus i Holsted, som samlede 117 fra Kolding Valgmenighed.

I Aarhus Valgmenighed mødtes man i stedet i kirken hver dag.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Andre steder mødtes små grupper på kun 5-10 personer, så det er svært at få et overblik.
I OaseSønderjylland arrangerede man en uges lejr fra lørdag, 11. juli til fredag den 17. juli ved Varnæs syd for Aabenraa.

– Det foregik på en ejendom, som blev stillet til rådighed. Men der skulle foretages et stort stykke arbejde af de lokale frivillige for at få det hele op at køre. Blandt andet skulle der laves elektrisk forsyning til campingvognene, fortæller Dorthe Friis, som var med til at arrangere lejren.

Der var 70 deltagere, som boede i campingvogne og telte.

– Vi havde lejet et mødetelt, hvor der også kunne være børne- og unge program.
Voksenmøderne endte vi dog med at holde i en staldbygning. som blev indrettet til møderne.
Online-møderne fra Dansk Oase blev vist med en projektor på et stort lærred.

Oase Sønderjylland besluttede dog at få ”rigtige” talere tilstede ved formiddagsmøderne, hvor to lokale oase-præster fra Hjortkær og Bylderup Bov underviste.

Ved aftenmøderne så man transmissionen, men fortsatte så med lokal lovsang.

En af dagene tog omkring 50 af deltagerne på en udflugt til forlystelsesparken Danfoss Universe på Als.