Agerskov Valgmenighed fejrer 10 års jubilæum

Sønderjyllands eneste valgmenighed har 97 voksne medlemmer og 53 børn. Menigheden er tilknyttet Evangelisk Luthersk Netværk.

Agerskov Valgmenighed trives og vokser her ti år efter dens begyndelse. Jubilæet fejres den 30. august.

I dag tæller menigheden ikke færre end 97 voksne medlemmer og 53 børn.
Agerskov Valgmenighed ønsker at vise mennesker, at Jesus Kristus er verdens frelser. Det sker fx, når Agerskov Kristne Friskoles mange konfirmander år efter år går til undervisning hos valgmenighedens præst.

Valgmenigheden har også dannet en GospelKids gruppe og har desuden både legestue og teenklub. Og den første onsdag hver måned holder kirken en ”onsdagsmiddag”, hvor en stor gruppe mennesker fra byen uden anden tilknytning til menigheden trofast tropper op til et godt måltid mad og en andagt.

Jakob Rahbek har været valgmenighedens præst de sidste 5½ år. Der er desuden ansat en menighedshjælper til at koordinere de mange frivillige kræfter og støtte op omkring børnekoret.

Menigheden trives, men folk længes efter igen at kunne samles mere frit, da coronarestriktioner begrænser mange af kirkens aktiviteter, fortæller præsten.

Jubilæumsfesten

Jubilæet fejres præcis 10 år og en dag efter menighedens første gudstjeneste. Det er nødvendigt at tilmelde sig til valgmenighedens præst.

Agerskov Valgmenighed er tilknyttet Evangelisk Luthersk Netværk og har sit primære bagland i den store Luthersk Missions-forening, som findes i byen.

Valgmenigheder

En valgmenighed er en af folkekirkens mange frihedsordninger, hvor man har mulighed for at danne en kirke i folkekirken under det almindelige tilsyn af provst og biskop, men hvor foreningen selv vælger deres præst.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Der er 46 valgmenigheder i Danmark.