Brødremenighedens præst stiller op for de Konservative

Jørgen Bøytler, der er præst i Brødremenigheden i Christiansfeld, har besluttet at stille op til byrådet i Kolding ved det kommende valg.

Jørgen Bøytler er præstesøn fra Løsning-Korning, og han blev oprindeligt uddannet som tømrer.

Sammen med sin hustru Ellen rejste han til Tanzania som missionær for Brødremenighedens Danske Mission (BDM). Da de vendte hjem, blev han missionssekretær og overtog også præsteembedet ved kirken, samtidig med at han læste teologi. Han har senere udbygget sin uddannelse med en ph.d.

På grund af sine gode organisatoriske evner blev Jørgen Bøytler også valgt til administrativ leder af Brødremenigheden på verdensplan, og han rejser derfor meget i hele verden.

Han har en rimelig chance for at blive valgt til byrådet i Kolding, hvor man også skal have ny borgmester, idet Jørgen Pedersen (V) har besluttet at stoppe. Hverken Socialdemokratiet eller Venstre har endnu klare kandidater, men tidl. udenrigsminister Villy Søvndal vil forsøge at vinde posten.