Både hjælp og benspænd for højskoler

Flere elever end man kunne frygte, men færre end man kunne håbe. Sådan ser regnestykket ud på Mariager Højskole.

– Ligesom mange andre højskoler har vi oplevet stor interesse fra danske elever i år. Sådan lyder først de postive ord fra forstander på Mariager Højskole Leif Petterson.

Og det er da også en flot tilstrømning af elever med 57 danske til høj- og bibelskolen i Mariager. Sidste år var der kun 47.

Men der er andre tal, som er gået ned på grund af coronasituationen. Nemlig de udenlandske studerende, som skolen sidste år tiltrak hele 24 af. I år er der kun 13.

Svære odds

Derfor har pandemien haft indflydelse på højskolens økonomi, som ikke holder budgettet i år på trods af god hjælp fra forårets hjælpepakker fra regeringen.

Men et internt regnestykke betyder, at den nye forstander, som er kommet til midt i krisen, alligevel er mest optaget af coronaens positive effekt. En hel del elever afsluttede nemlig andet eller tredje år på skolen denne sommer – og derfor havde højskolen sværere odds for at holde elevtallet end normalt.

– Vi kunne godt have brugt flere elever. Men ud af det segment vi har, tror jeg alligevel, coronaen har hjulpet os, konstaterer forstanderen.

De i alt 70 elever har netop taget hul på højskoleåret med telttur og sang med afstand.
Selvom corona sætter begrænsninger, vækker det glæde, at det trods alt er muligt at være på højskole sammen.