Et stille mesterværk

Hvor elegant kan det gøres? Jon Guerra har i hvert fald gjort sig ualmindeligt og ekstraordinært umage på albummet Keeper Of Days. Det er hans andet album. Det første var Little Songs fra 2015.

Med Keeper Of Days sparker han døren ind med en kattepote og blæser til angreb med en stille brise af vellyd og skønhed i 57 minutter. Det er let som fjer, og det er dybt som Marianergraven.

Hvor er det befriende at finde en intro på mere end et minut, fordi det er værd at vente på. Den 34-årige kunstner formår at servere melankoli, eftertænksomhed og dybtfølt smerte sammen med længsler, håb og optimisme, alt sammen pakket ind i en urokkelig tillid til Kristus.

Jon Guerras sublime og stemningsfyldte guitarspil bærer de fjorten sange, som krydres med piano, strygere og diverse percussion-instrumenter, men kun i det omfang det bidrager til at løfte enkelte passager eller sektioner af de smukke sange.

I sangen Citizens slutter Jon Guerra af med følgende overvejelse: Power has several prizes/ Handcuffs can come in all sizes/ Love has a million disguises/ But winning is simply not one.

Jon Guerra betegner sin musik som devotional. Hver eneste sang fungerer som en lille andagt; med hver sin tanke, hver sin overvejelse, hver sin lovprisning, hver sin overgivelse.

Keeper Of Days er et stille mesterværk. Jon Guerra er en sand kunstner, som ikke har travlt med at tvære sine sange i ansigtet på sin tilhører. Der er ikke behov for at råbe, når man kan hviske. Keeper Of Days er et lysende eksempel på, at less is more.