Ser du verden som alle andre, eller har du et åndeligt perspektiv?

Af Henri Nissen, Ansvarshavende redaktør

I Gamle Testamente er der en skøn beretning om profeten Elisa og hans tjener, som også taler ind i vores tid.

Aramæerne lagde gang på gang bagholdsangeb på Israels folk – men Guds profet Elisa fik indsigt og advarede kongen om, hvor fjenden lå.

Den aramæiske konge forsøgte herefter at pågribe Elisa, som da opholdt sig i byen Dotan. Han omringede byen om natten med en større hærstyrke med heste og vogne.

Da det blev lyst, så tjeneren fjenden og blev både forskrækket og fortvivlet. Han troede, alt håb var ude.

»Der er ingen grund til panik,« beroligede Elisa ham, »for der er flere, der kæmper på vores side end på deres.« Da bad Elisa følgende bøn: »Herre, luk hans øjne op, så han kan se.« Herren åbnede tjenerens øjne, og han kunne nu se, at bjerget var fyldt med ildheste og ildvogne rundt om, hvor de stod. (Se 2. Kongebog 6, 8-23)

Lad ikke frygten fylde dit sind!

Også i dag bliver mange kristne forskrækkede og fortvivlede, når de ser, hvordan onde og antikristelige kræfter raser i fx Kina og Mellemøsten, og i vores eget samfund.

Andre er bange for den teknologiske udvikling eller konspirationsteorier om Corona, chips og meget andet.

Og mange sender villigt den slags skræk-stof rundt på facebook, så andre kan blive lige så opskræmte… !


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men vi skal ikke lade os drive rundt af frygt. Den form for frygt kommer ikke fra Gud. Den er ikke gavnlig.

Tværtimod. Frygt er det modsatte af tro.

Vi skal i stedet frygte Gud og bede om at få åbnet vores åndelige øjne, så vi kan se, hvad Gud gør i vores tid. Hvor stor hans magt er. Og hvordan vi kan samarbejde med Ham i bøn. For det var ikke kun i Elisas dage, at Guds åndelige hær overgik fjendernes. Guds magt er den samme i dag.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Se verden med et åndeligt perspektiv

Desværre er der mange kristne, som blindt tror på den verdslige fremstilling af tingene. De ser det, der sker omkring dem, på nøjagtig samme måde, som mennesker, der ikke véd, at der findes en Gud…

Her fremstilles det gode ofte som ondt, og det onde som godt. Vi burde fornemme, at Løgnens Fader står bag.

Man kan desvære godt være kristen uden at have åndelig indsigt og bedømmelse. Mange splittelser i menighederne skyldes netop, at vi kæmper mod hinanden og ikke forstår, at negative ånder driver deres spil med os.

Der er også kristne, der tror de tjener Gud, når de angriber andre kristne, som de mener begår fejl på det teologiske eller personlige område. Ofte angriber uvise mennesker kristne ledere, som har gjort en kæmpe indsats – som fx Billy Graham eller Heidi Baker – blot fordi de finder én lille detalje, som de i deres manglende modenhed gør til hovedsagen. Og dermed medvirker en lille ”sandhed” til en stor løgn.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gå ikke i den fælde.

Vi kan bede om at få åndelig indsigt!

Det er vigtigt, at vi kristne beder om at få åndelig indsigt. Om at få åbenbarings ånd. Det kan vi ikke studere os til. Man kan fx godt være klog og veltalende uden at være vis.

Visdom og åbenbaring er gaver, som vi kan bede om, ligesom vi kan bede om andre åndelige nådegaver.

Og Gud giver gavmildt. (Jakob 1,5-8.)
Så lad det være vores bøn: ”Herre, åbn mine øjne, så jeg må forstå, hvad der sker omkring mig og i mig.”