KD varmer op til klimaudspil

Isabella Arendt, formand for Kristendemokraterne. Foto: KD

Kristendemokraternes landsformand, Isabella Arendt, har som en del af forberedelserne til KDs klimaudspil været på besøg hos Bornholms Energi og Forsyning.

I dag fremstilles varme på forsyningsvirksomheden primært ved hjælp af bæredygtighedscertificeret flis. Men virksomheden er også indstillet på fremtidens varmeproduktion ifølge Isabella Arendt Knudsen.

En af udfordringerne ved fremtidens varmeløsninger er, at overskudsvarme er afgiftsbelagt.

– Det er vigtigt, at vores energi i fremtiden gøres smart. Det er derfor utrolig vigtigt med et tæt samarbejde mellem politikere og virksomheder. Der skal være afgifter til at regulere i fremtiden også, men de skal laves langt bedre end i dag. Afgifter skal netop forhindre det, vi vil have mindre af, som CO2. Men de skal for alt i verden ikke lægges på det, vi gerne vil bruge – fx

overskudsvarmen, fastslår Isabella Arendt.
Klimaudspillet lanceres i slutningen af august.